Pontosításra és változtatásra került a KHESZ 2023. évi Helyi Horgászrendje

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége – tekintettel a MOHOSZ 2023. évi Országos Horgászrendjében eszközölt változásokra, továbbá az ágazati jogszabályban végrehajtott változásokra – hivatalos közleményt ad ki a kezelésében lévő horgászvizekre 2023. évre kiadott helyi horgászrend változásairól a következők szerint:

A horgászrend IV. fejezet 2. pontja az alábbiak szerint változik:

2/A. A horgász köteles magánál tartani legalább 0,5 kg pontossággal mérő digitális halmérleget, mérőszalagot, ki nem törölhető golyóstollat és szemeteszsákot, melyek meglétét a hivatás halőr, társadalmi halőr ellenőrizheti. A pontymatrac használata ajánlott. A horgász köteles a kifogott halat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – annak fajának, méretének és mennyiségének megfelelően – a kíméletesen tárolni, életben tartani és szállítani. A kifogott halfajok helyi tárolása kizárólag olyan „karikás” haltartó szákban, vagy pontyzsákban lehetséges, mellyel a hal életben tartása megoldható. A hal kantáron, szájbilincsen, dróthaltartartó szákban és „karika” nélküli haltartó szákban való tárolása tilos. A megfogott halakkal való kíméletlen bánásmód alapeljárás keretében területi jegyváltástól történő eltiltást vonhat maga után.

Törlésre kerül a fenti fejezetből a következő:

„A kifogott halfajok helyi tárolása kizárólag olyan „karikás” haltartó szákban, vagy pontyzsákban lehetséges, mellyel a hal életben tartása megoldható. A hal kantáron, szájbilincsen, dróthaltartartó szákban és „karika” nélküli haltartó szákban való tárolása tilos.”

A horgászrend IV. fejezet 2. pontja a következő fejezettel bővül:

2/B. A KHESZ kezelésében lévő vizeken a pergetésre használt műcsalik kivételével egy horgászkészségen (horgászboton) háromágú horogból maximum egy darab használható. Ragadozó halfajok horgászatához drótelőke használata megengedett.

A horgászrend többi része továbbra is változatlan tartalommal van hatályban.

Megértésüket köszönjük!