Sikeresen szerepeltek Békés megye versenyhorgászai a veterán és masters országos bajnokságon

A fűzfás-zugi versenypálya ismét rangos verseny házigazdája lehetett a múlt héten. Az edzésnapok után pénteken, szombaton és vasárnap zajlott le a világbajnokokkal megtűzdelt 65+ és 55+ korosztályt tömörítő XX. Veterán és VI. Masters Országos Bajnokság második szakaszának 4-5-6. fordulója, amelyen a Körös-vidéket számos Békés megyei versenyhorgász képviselte. (Az 1. szakasz 3 fordulója 2022. május 20–21–22-én, Szegeden a Maty-éri evezőspályán került megrendezésre.)

Az immár 65 férőhelyre bővült fűzfás-zugi versenypálya ideális helyszínt jelentett a rutinos és tapasztalt 51 fős mezőny számára az országos bajnoki címet eldöntő csatához. A fogásokra nem lehet panasz: keszegek, kárász, ponty, balin, compó és kevés törpeharcsa került a szákokba, a legjobbaknál versenynaponként 10 kilogramm feletti összsúlyban. A versenypálya „erősségét” ezúttal a dévérkeszegek igazolták leginkább, a három versenynap változó időjárási körülményei és horgászati terheltsége mellett is aktívak maradtak, termetes példányaik etetésre, horogra csábítása, majd szákba terelése taktikus és izgalmas perceket jelentett végig a verseny folyamán.

A több évtizedes, nemzetközi versenytapasztalttal is rendelkező „horgászurak” közül a győztesek teljesítménye a fiatalabb korosztály tekintélyét kiérdemlő volt. Versenyértékelésében mindezt a MOHOSZ így foglalta össze: „Ha valaki könyvet szeretne írni a versenyzésről a gyomaendrődi pályán, akkor Timár Gábort és Erdei Attilát mindenképpen fel kell kérnie társszerzőnek. Veterán világbajnoki ezüstérmesünk és Masters világbajnoki bronzérmesünk teljesítményéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. 3x szektor 1 és több mint 30 kg-os összfogás. A mezőny többi tagja a dobogó 2.-3. fokáért és a jobb helyezésekért volt kénytelen küzdeni.”

Az eredményhirdetéskor valóságos „érem- és serlegsereg” talált gazdára, hiszen mind a Veterán, mind pedig a Masters kategória legjobbjait dobogóra szólították a fűzfás-zugi 4-5-6. forduló, illetőleg az összetett helyezések vonatkozásában, amit a hatalmas vándorkupak átadása is koronázott.

Nagy örömmel emeljük ki a körös-vidéki horgászok teljesítményét is, hiszen veterán kategóriában (65+) a fűzfás-zugi 4-5-6. forduló ezüstérmeseként Nyári Tamás állhatott a dobogóra. Összetett éremhelyhez (1-6. forduló) ugyan nem sikerült Békés megyei horgásznak férkőzni, de masters kategóriában (55+) Lengyel István 6., ifj. Holler László 10., Lipták Zsolt 14., illetve veterán kategóriában (65+) Nyári Tamás 6. helyezéséhez ugyancsak gratulálunk!

A XX. Veterán és VI. Masters Országos Bajnokság összetett eredményei az alábbi linkeken találhatók:

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=606&fbclid=IwAR3AHYq3WeUISYsKOx9AvR-815Bpr3CxNGDPpYtKH8Dran7KS-Aw0a7hsuo

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=602&fbclid=IwAR2Hp4nl34PnDLdHHQ2QVC57BPGPEqJQDjPIGEifWLlX7tysLRO_Q7OkN20