Süllős szelfivel indul az idei szép fogások sorozat

Alig hirdette meg hivatalosan szép halfogásokról szóló nyereményjátékát a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, máris itt van az első fogási beszámoló, amely méltón indítja a 2018-as évet. Sporthorgász módon fogott és visszaengedett fogas a Körösből, a tavalyi nyertes által prezentálva.

Szeles István, a tavalyi nyereményjáték egyik szerencsés, nyertes beküldője, 2017-ben két szép fogásával is bizonyította kiváló sporthorgász ambícióit élővízen és holtágon egyaránt. Az eredményes pergetőhorgász úgy tűnik az idei évben sem szeretné alább adni, hiszen máris egy klasszikus téli „pergetős” ragadozóhal fogásának hírével lepte meg a horgászszövetséget.

A beszámoló szerint a horgász január 30-án a szokatlanul meleg, de szeles napon, a délutáni órákban az árhullámok után még tört, de már horgászható Hármas-Körös felvizén egyedül próbált szerencsét. Mint kiderült nem érdemtelenül, hiszen a pergetve vezetett gumihalat egy 2,8 kilogrammos, 59 cm testhosszúságú süllő kapta el.

A sikeresen csónakba emelt, jellegzetesen halvány téli színezetű fogast a horgász néhány közös szelfi készítése után visszahelyezte éltető elemébe.