Táborozott a Sarkadi Horgász Egyesület

A Sarkadi Horgász Egyesület július 16.-20. között immár ötödik alkalommal szervezte meg nyári Horgász és szabadidő táborát. Az idei évben összesen 35 általános iskolásnak – köztük 9 lánynak – biztosítottunk tartalmas szórakozási lehetőséget 4 pedagógus és lelkes segítők közreműködésével. A táborba elsősorban a „horgászat szerelmesei” jelentkeznek, de aki nem rajong ezért a hobbiért, annak is rengeteg meglepetéssel, játékos, interaktív programmal készültünk.

Az együtt töltött hét elsődleges célja a horgászat alapjaival, apró trükkjeivel történő ismerkedés és ezáltal az egyéb készségek fejlesztése, a szabadidő hasznos eltöltése volt. Idén az előző éveknél is színesebb, változatosabb helyszínekkel és rendezvényekkel készültek a szervezők. Délelőttönként a horgászaté volt a főszerep. A Bárkás csatornán és az Éden tavon leginkább a keszegnépet üldözték a fiatalok, csütörtökön pedig a gyulai Kisökörjárás horgásztavon szinte mindenki kipróbálhatta milyen érzés megküzdeni a harcias pontyokkal. A kirándulás most sem maradhatott el, a célpont ezúttal a Tisza-tavi Ökocentrum volt Poroszlón. A nap végére gyerek és felnőtt élményekkel gazdagodva, fáradtan tért haza.

Bár volt olyan, hogy a résztvevők tikkasztó hőség vagy éppen a közelgő vihar ellenére sem szerették volna befejezni a horgászatot, ám délután – az Andi Étteremben elfogyasztott laktató ebédet követően – sem hagytuk unatkozni diákokat. Ismét nagy sikert aratott az udvarban felállított medence és vízibomba csata. Emellett nem volt hiány játékos vetélkedőkben, sorversenyekben, ügyességi feladatokban sem. Aki pihentetőbb délutáni elfoglaltságra vágyott, az birtokba vehette a csocsóasztalt, a tanár nénik jóvoltából kézműves foglalkozásba is belekóstolhatott, vagy akár focizhatott egyet az udvaron.

Pénteken a Sarkadi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tartott látványos bemutatót, ezután minden gyerek személyre szabott ajándékot kapott, majd a hagyományoknak megfelelően jöhetett az esti szalonnasütés, ahol megkóstolhattuk Bálint Imre finom halételeit is. Sajnos a sátorozást az előre jelzett viharok miatt (amelyek természetesen elkerültek minket) biztonsági okokból későbbi időpontra halasztottuk, ám ez senkinek nem szegte kedvét és talán az eddigi legjobban sikerült tábort búcsúztattuk el.

Évek óta szervezzük a tábort és mindig jóleső érzés, hogy támogatókat tudunk találni a lebonyolításhoz, hálás szívvel köszönjük segítségüket, pénzbeni és természetbeni felajánlásaikat. A gyermekek szülei is lehetőségeikhez mérten meglepnek Bennünket, így köszönjük Balog Bence szüleinek a dinnyét, Farkas Noémi szüleinek a jégkrémet, Bálint Brendon szüleinek a dinnyét, valamint a helyszínbiztosítást.

Köszönjük a lebonyolításban nyújtott segítséget az egyesület önkénteseinek Czeglédi Károlynak, Nagy Zsolt Edének,Tóth Szabolcsnak, Bálint Imrénének, Tóth Lajosnak, Nagy Zsoltnak, Nagy Ágnesnek, Nagyné Várdai Magdolnának, Bálint Imrének, Sebestény Mihálynak, Zoltáni Andrea, Juhász Kitti és Frankó Rita tanár néniknek és a támogatóinknak: a Magyar Országos Horgász Szövetségnek, Mokán István polgármester úrnak, Doxabó Élelmiszerboltnak, Bundzsák Horgászboltnak, KO-ANDI Kft-nek, Virág Cukrászüzemnek, Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének, Váczi Zoltánnak, Sarkadi Bárkás Horgász Egyesületnek a horgászati lehetőséget az Éden tavon, Sarkadi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, Kiss Mihálynak. (További fotók az egyesület facebook oldalán.)

Szabó Zsolt
Sarkadi Horgász Egyesület alelnöke