Több, mint 30 fő új társadalmi halőr állt munkába a Békés megyei horgászvizeken

Szövetségünk és a BMKH Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztálya 2014. március 22-én egész napos társadalmi halőri vizsga előkészítő továbbképzést szervezett az új halgazdálkodásról és hal védelméről szóló törvény szellemében. Az előkészítőn 85 fő vett részt a KHESZ és vízkezelő tagegyesületek kötelékébe, továbbá más vízkezelő szervezetek részéről. A program zárásaként március 28-án több, mint 65 fő vett részt a továbbképzési vizsgán, melyből 30 fő új társadalmi halőr tett esküt a Halgazdálkodási Hatóság előtt.

A program célja volt a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény horgászvíz kezelőkre vonatkozó új előírásainak megfelelően új társadali halőrök vizsgáztatása, és a korábbi aktív tevékenységet folytató társadalmi halőrök, halászati őrök és horgászvizsga biztosok felkészítése az új jogszabályok által támasztott követelményeknek. A résztvevők részletes ismeretanyagot hallgathattak meg és sajátíthattak el a fent említett új “ágazati” jogszabályról, intézkedéstechnikákról, a fontosabb jogi tudnivalókról, munkavédelemről, a halőrzés gyakorlati kéréseiről és az elsősegélynyújtásról kiemelve a vízen és vízparton előforduló baleseteket.

Szövetségünk köszönetét fejezi ki a program sikeres lebonyolításában közreműködő szervezeteknek és személyeknek, a BMKH Földművelésügyi Igazgatóság igazgatójának, Varjú Mónikának, a Vadászati és Halászati Osztály dolgozóinak Makarovné Demeter Edit halászati felügyelő asszonynak, Valki Zsuzsanna halgazdálkodási szakreferensnek, a továbbképzés előadóinak Rácz Mihály munkavédelmi szakrefrensnek, Dr. Kutyej Lajosnak a KHESZ alelnökének, Tóth Zoltán alezredesnek a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közrendévédelmi Osztályvezetőjének, Dr. Balogh Lászlónak a KHESZ Fegyelmi Bizottsága elnökének, Horváth Róbert rendőr alezredesnek a Tiszai Vízirendészeti Kapitányság Rendészeti Osztály vezetőjének, Nemes Attilának a KHESZ ügyvezetőjének, Dr. Gorda Sándor halgazdálkodási, halászati-horgászati szakértőnek, Nagy Pál Miklósnak a Dél-Kelet Magyarországi Különleges Mentőszolgálat elnökhelyettesének, továbbá Veres András hangtechnikusnak az előadóterem kiváló hangosításáért.

 

Cikk és képek: KHESZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük