Világbajnoki ezüstöt szerzett a magyar horgászválogatott!

A kötelező edzésnapok után szeptember 8-án és 9-én a több, mint 3000 km-re lévő portugáliai Montemor adott otthont a horgászsport legnagyobb hagyománnyal rendelkező világversenyének, a LXV. Nemzetek Világbajnokságának. A magyar válogatott a 2016. évi szenzációs bulgáriai aranyérem és a kicsit fiaskóként megélt 2017. évi belgiumi hetedik hely után bizonyításra készen, ismét a dobogós helyek esélyeseként vágott neki a nagy megmérettetésnek.

A remek felkészülésnek és a sikeres taktikának is köszönhetően nemzeti csapatunk magabiztos, kiegyenlített versenyzéssel ezúttal a nagyon is szépen csillogó ezüstérmet szerezte meg, hasonlóan a júliusi szlovéniai Európa-bajnoksághoz!

A magyar válogatott Szénási Béla kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány, Polyák Csaba szövetségi megbízott, valamint a versenyzőket illetően Csillag László, Faragó Zoltán, Magyar Balázs, Nagy Benedek, Szákovics Imre, Walter Tamás összetételben 52 pontot szerzett a világbajnok Németország (46 pont) mögött, a 61 pontos belga válogatottat megelőzve. A legeredményesebb versenyzőnk ezúttal Faragó Zoltán volt.

Természetesen most is sokan fogtak össze annak érdekében, hogy a nemzeti válogatott felkészülése gördülékeny, sikeres legyen. A MOHOSZ köszönetet mond az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az Agrárminisztériumnak, továbbá a „Magyar Csapat” szövetségi sporttámogatási rendszer partner cégeinek, akik biztosították a szakmai felkészüléshez is elengedhetetlenül szükséges pénzügyi hátteret, így a csapat ismételten kimagasló eredményéhez szükséges háttéremberek, segítők kiutaztatását, valamint az edzéslehetőségeket is.

Ezen világbajnoki ezüstéremmel ismét sikerült bizonyítani, hogy a folyamatosan bővülő, már 460.000 fős szabadidős bázisra épülő magyar horgászsport nemzetközi szinten tartósan az élmezőnyben szerepel, s így méltó módon képviseli Magyarországot, az eredményességet tekintve vetekedve bármely tradicionális nemzeti sikersportággal. Folytatás – remélhetőleg újra szép eredményekkel – az októberi pontyfogó és a csónakos pergető világbajnokságokon!

Forrás: nyito.mohosz.hu