„Világbajnoki” hangulatot ígér a nők és az ifik megyei horgászviadala

Az idei Megyei Női- és Utánpótlás Bajnokság május 19-én kerül megrendezésre Mezőberényben a Hosszú tavon, ahol a nemrég Dél-Afrikában aranyérmet szerző magyar női horgászválogatott tagja, Deli Ibolya, Békés megye horgászkiválósága is „rajthoz” áll majd. Példája sok hölgyet és fiatalt motiválhat arra, hogy szabadidős elfoglaltságként a horgászatot, illetve annak versenysporti irányzatát válassza.

Mint az ismeretes, minimum résztvevő hiányában Békés megye több évig nem adhatott otthont utánpótlás korosztályos- és női megyei horgászversenyeknek. A 2017-es esztendő volt az, amikor is megtört a jég az ifiknél, tavaly pedig a hölgyek minimummezőnye is összeállt. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége szeretné, ha ez a pozitív tendencia az idei évben még határozottabb lendületet venne.


A mezőberényi Hosszú-tavon idén még nívósabb női- és utánpótlás
versenyt szeretne bonyolítani a KHESZ


A tavalyi bajnokság résztvevői

Az előjelek bíztatóak, hiszen a horgászat Békés megyében egyre népszerűbb, a megyei horgászszövetséget – tagegyesületein keresztül – már több mint 24 ezer fő tömöríti. A KHESZ által rendszeresen szervezett gyermek- és ifjúsági horgászprogramok (Körösvidéki Sulikupa, gyermeknapi horgászversenyek, horgásztáborok) érezhető hatékonysággal csábítják a fiatalabb korosztályt a vízpartokra, ami kétségívül szerepet játszott a megyei utánpótlás versenyek „újraéledésben”.

Ezt a kedvező folyamatot segítheti most megyénk legeredményesebb hölgyhorgászának közelmúlti világbajnoki sikere, illetve magának a világbajnoknőnek a megyei rangadón való részvétele, hiszen Deli Ibolya révén végre a hölgyek is kellően ambicionálva érezhetik magukat a horgász-versenysport iránt.


Deli Ibolya részvétele immár világbajnoki hangulattal „fűszerezheti”
a horgászhölgyek idei megyei versengését

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége reméli, hogy a térségi horgászélet ilyenformán is emelkedő színvonala kedvező hatással lesz a nők és az ifik szóban forgó soron következő bajnokijára, amely kellő létszámú nevező esetén már egy nagyszerű rangadót is jelenthet.

A idei női- és utánpótlás verseny nívóját egyébként a KHESZ most is komoly díjazással kívánja emelni, amely a korosztályos bajnokok számára ezúttal is meghívást jelent a horgászszövetség nyári egyhetes horgásztáborába, amely a tavalyi tapasztalatok szerint kuriózum élményekkel várja majd az ifjakat.


A KHESZ nyári horgásztábora kétségkívül csábító fődíja
az idei utánpótlás versenynek

A nyári horgásztáborozás elnyerésének lehetőségét egyébként a szövetség a többi tavaszi ifi programján is felkínálja a fiatalok számára (Körösvidéki Sulikupa, gyermeknapi horgászverseny), illetve azok a gyerekek is meghívást kapnak, akik kifejezetten ügyesnek, lelkesnek bizonyulnak a halfogási praktikák elsajátítása terén.

Van tehát miért nevezni az idei Megyei Női- és Utánpótlás Bajnokságra, amely remélhetően az elkövetkezendő évek egyre meghatározóbb színfoltja lesz Békés megye versenyhorgász életének.

(A versenyre való nevezés feltételei ITT olvashatóak.)