A KHESZ Ifi Klubja 2016-ban is várja a gyermek- és ifi horgászokat

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének Ifi Horgászklubja 2016-ban is meghirdeti tavasztól-késő őszig zajló programjait, amelyre ezúttal is örömmel várja minden gyermek- és ifjúsági korú horgász, vagy horgászattal ismerkedő fiatal jelentkezését. Az év közben jellemzően vízparti élményeket – horgászversenyeket, táborokat, buszos kirándulást – kínáló eseménysorozatot hagyományos módon idén is egy év végi horgászvizsga előkészítő előadás és egy horgászvizsga zárja majd. A részletek az Aktuális/Ifi Klub programok 2016 menüpont alatt vagy a cikkben olvashatók.

Az Ifi Klub 2016. évi programja
Az Ifi Klub programjainak szervezője és fő támogatója: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

A KHESZ Ifi Klubjának 2016. évi programja vázlatosan:

  • 2016. április-május – Körösvidéki Sulikupa – Iskolák közötti csapatverseny
  • 2016. május 29. vasárnap – Horgász bemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz-csatornán
  • 2016. június 19. vasárnap – Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás a Csökmői Horgásztóra
  • 2016. szeptember 11. vasárnap – Pontyfogó horgászverseny a gyulai Poklás-csatornán
  • 2016. szeptember 17. szombat – Horgászverseny az Élővíz-csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)
  • 2016. július – Nyári horgásztáborok a Százlábú Egyesület szervezésében, a KHESZ Ifi Klubja támogatásával
  • 2016. november 26. szombat – Horgászvizsga előkészítő előadás a KHESZ Székházában
  • 2016. december 10. szombat – „a KHESZ IFI Klub Mikulása hozza a horgászvizsgát” – Horgászvizsga a KHESZ Székházában

A fenti programokra a KHESZ Ifi Horgászklubjának csapata minden érdeklődőt szeretettel vár! (Részletes program az alábbiakban.)

A KHESZ Ifi Horgászklubjának 2016. évi versenyei

2016. április-május
Körösvidéki Sulikupa – Iskolák közötti csapatverseny

Selejtező: 2016. április 23. szombat

Helyszínek – Békés megye járásainak helyén:

  • Békési tankerület: Élővíz-csatorna békési belvárosi szakasza (lebonyolító: Békési Horgászegyesület), találkozó: Piactér – jégpályánál
  • Békéscsabai tankerület: Élővíz-csatorna békéscsabai belvárosi szakasza (lebonyolító: KHESZ) találkozó: Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ előtt
  • Gyomaendrődi tankerület: Fűzfás-zugi-holtág (lebonyolító: Gyomaendrődi HE), találkozó: Fűzfás-zugi-holtág, átjárónál
  • Gyulai tankerület: Poklás-csatorna (megtalálható a Nagyrománváros városrész keleti szélén, a Sittye utca és Uhrin János utca által közrezárt területen, lebonyolító: Gyulai SHE)
  • Mezőkovácsházi tankerület: Mezőkovácsházi Homokbánya-tó (lebonyolító: Mezőkovácsházi SHE)
  • Orosházi tankerület: Orosházi Béke Homokbányató (lebonyolító: Kinizsi HE)
  • Sarkadi tankerület: Éden-tó (lebonyolító: Bárkás HE)
  • Szarvasi járás: Kákafoki-holtág, Szarvas városi szakasza (lebonyolító: Kákafoki HE)
  • Szeghalmi járás: Kecskés-zugi-holtág, Vésztő (lebonyolító: Mágori SHE, Szeghalmi HE)

Döntő: 2016. május 22. vasárnap
Helyszíne: Munkácsy-tó (Gyula külterület)

2016. május 29. vasárnap
Horgász bemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz-csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 7:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd a helyek kisorsolása 7:30-8:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn túli nevezést a szervezők nem fogadnak el. Horgász bemutató 8:15-től 8:40-ig. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes! MINDEN NEVEZŐ AJÁNDÉKOT KAP.

A verseny győztese ingyenes résztvehet a KHESZ által támogatott horgásztábor turnusok egyikén.

2016. június 19. vasárnap
Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás a Csökmői Horgásztóra

Az Ifi Klub kirándulást és horgásznapot szervez a Csökmői Horgásztóra. Délelőtt horgászverseny. A szervezők a helyszínen ebédet biztosítanak. A program ingyenes. Busz indul 7:45 órakor a Bajza utca-Árpád sor sarkáról. (Érkezés 18 óra körül). A programra a korlátozott létszám miatt előzetes jelentkezést kérünk a KHESZ elérhetőségein. Jelentkezési határidő: 2016. június 14. (66/328-945, 8-16 óra között, vagy khesz@globonet.hu e-mail címen) A buszra utólagos és helyszíni jelentkezést nem tudunk elfogadni. Egyéni utazás esetén csatlakozás 9 órakor a helyszínen.

2016. szeptember 11. vasárnap
Pontyfogó horgászverseny a gyulai Poklás-csatornán

Gyülekező 8:00-kor Gyulán, az Újülés utca végén, a Poklás-csatorna Kisökörjárás tó felőli végénél. Nevezés, majd helyek kisorsolása 8:00-8:30-ig, a verseny 9:00-tól 12:00-ig tart. Határidőn kívüli nevezést a szervezők nem fogadnak el. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot – tetszőlegesen megválasztott pontyfogásra alkalmas módszerrel – használható. A részvétel ingyenes! A programra előzetes nevezést kérünk elérhetőségeink bármelyikén. Részvételi létszám korlátozott: 40 fő.

2016. szeptember 17. szombat
Horgászverseny az Élővíz-csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 8:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd helyek kisorsolása 8:30-9:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn kívüli nevezést a szervezők nem fogadnak el. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes!

Nyári horgásztáborok

2016. július
Nyári horgásztáborok a Százlábú Egyesület szervezésében, a KHESZ Ifi Klubja támogatásával

A táborokba várunk minden horgászni szerető, vagy a horgászatot megismerni és megtanulni vágyó fiút és lányt.

Nyári tábor időpontok:

  • I.  2016. július 11-16.
  • II.  2016. július 18-23.
  • III.  2016. július 25-30.

Egy kalandos horgászhét Békés-Dánfokon, a Kettős-Körös és a Dánfokéri-csatorna melletti táborban. Horgászat, versenypraktikák, bemutatók, előadások halakról, vízről, horgászatról, filmvetítés, strandolás, indiánkenuzás, szerelék- és etetőanyag készítés, horgászverseny. Egy hét igazi vízparti hangulatban! Egyéb programok: számháború, térképkészítés, kincskeresés, esti tábortűz, szalonnasütés, vetélkedők, foci, ping-pong, röplabda.

Szállás 4-6 fős faházakban, napi háromszori étkezés. Részvételi életkor: 8-16 év. Büfé a tábor területén üzemel. Kötelező kellékek: horgászfelszerelés (legalább egy 4 méteres vagy hosszabb „spiccbot”), keretes haltartó háló, etetőanyagos vödör, esőkabát, gumicsizma, hálózsák, vegyes ruházat, szúnyogriasztó, fürdőruha, naptej, tölthető zseblámpa, horgászkés, evőeszközök. (Csalit, etetőanyagot, úszós készség összeállításához alapvető felszereléseket a szervezők biztosítanak.)

Tábor részvételi díja: 30.000 Ft. (Erzsébet utalványt előzetes egyeztetés alapján a szervezők elfogadnak.) A KHESZ Tagegyesületeibe tartozó horgászok gyermekeinek kedvezményt

biztosítunk!

Jelentkezés és információ: Százlábú Programszervezés – Zanócz Róbert +36 (70) 334-08-41, www.szazlabu.hu; www.taborok.info

„Ifi Klubos horgászvizsga”

2016. november 26. szombat
Horgászvizsga előkészítő előadás a KHESZ Székházában

Horgászvizsga előkészítő ismeretterjesztő előadás horgászatról, szabályokról, halfajokról, tehát mindaz, ami a horgászvizsga sikeres letételéhez szükséges. A részvétel díjtalan!

Helyszín: KHESZ Székház, 1. emeleti nagyterem. A program 14 órától-18 óráig tart. Íróeszközt és jegyzetfüzetet mindenki hozzon magával.

A vizsgaprogramra (nov.26 és dec. 10.) előzetes jelentkezést kérünk november 24-ig.

Programunkra a horgászat iránt érdeklődő, vizsgázni kívánó szülőket, felnőttek is várunk!

2016. december 10. szombat
„a KHESZ IFI Klub Mikulása hozza a horgászvizsgát” – Horgászvizsga a KHESZ Székházában

A november 26-án megrendezett horgászvizsga előkészítő előadás folytatásaként horgászvizsga lehetőséget biztosítunk az IFI Klub tagjainak.
A vizsgaprogramra (nov. 26 és dec. 10.) előzetes jelentkezést kérünk november 24-ig. Az első 30 fő 10-18 éves korú jelentkező – aki a november 26-i előkészítőn is részt vett – vizsgadíját az IFI Klub támogatásként átvállalja.

Programunkra a horgászat iránt érdeklődő, vizsgázni kívánó szülőket, felnőttek is várunk!

Partnereink és támogatóink: Százlábú Egyesület • Szeki Horgászbolt (Békés, Penny parkoló) • Szilvási Szilárd Európa-bajnok és VB csapat ezüstérmes versenyhorgász • Match-Fishing Horgászbolt (Szarvas, Kossuth utca 31-33.) • Orosházi Úti Horgászbolt (Békéscsaba, Orosházi út 54.) • Trópus Akvarisztika, Díszállat és Horgászcikk Szaküzlet (Békéscsaba, Andrássy út 11-17) • Kopasz-Kukac Horgászbolt (Békéscsaba, Illésházi u. 5.) • Feca-Peca Horgászbolt
(Gyula, Megyeház utca 4-8.)

*Ifi Klubunk, programjai mellett lehetőség szerint támogatja a gyermekhorgászattal kapcsolatos egyesületi versenyek, rendezvények, programok szervezését és megrendezését.

KHESZ


2015 – Pontyfogó horgászverseny a gyulai Poklás-csatornán (Fotó: Nemes Attila)


2015 – Körösvidéki Sulikupa döntője a mezőberényi Hosszú-tavon (Fotó: Tószögi György)


2015 – Nyári horgásztábor Békés-Dánfokon (Fotó: Tószögi György)


2015 – Horgászverseny Békéscsabán az Élővíz-csatornán (Fotó: Nemes Attila)