A Körös-vidéki Sulikupa döntőbe jutott csapatai

Nyolc helyszínen, 67 általános iskolai csapat, 201 fő versenyző diák részvételével lezajlottak a Körösvidéki Sulikupa tankerületi selejtezői (a versenyről hamarosan képes beszámolót teszünk közzé). A döntőbe jutott általános iskolák csapatai a következőkben olvashatók:

A döntőbe jutott csapatok: 

  • Békési tankerület: Szegedi Kis István Általános Iskola, Békés (Német Zsuzsanna, Péter Eszter, Fekete Virág), Mezőberényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Rónai Róbert, Szász Áron, Szabó Botond Péter) 
  • Békéscsabai tankerület: Lencsési Általános Iskola (Ancsin Tamás, Bódi Bálint, Zatykó Regina), Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola (Verasztó Viktória, Éliás Ádám, Szemenyei Tamás), Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium (Karácsonyi Máté, Karácsonyi Dávid, Gombkötő Gergő). 
  • Gyulai tankerület: Gyulai Implom József Általános Iskola  5. számú Sportiskola (Brandt Ádám, Cseresznyés Ferenc, Schriffert Bence). Eleki Dr. Mester György Általános Iskola (Krizsán Ákos, Kászián Olivér, Thuróczy Áron). 
  • Gyomaendrődi tankerület: Kiss Bálint Általános Iskola (Weigert Zsolt, Gecsei Norbert, Békési Bence). 
  • Mezőkovácsházi tankerület: Csanád Vezér Általános Iskola és Általános Művelődési Intézmény, Mezőkovácsháza (Bakó Benjámin, Bertus Imre, Marócsik Gergő). 
  • Sarkadi tankerület: Sarkadi Általános Iskola Gyulai Úti Tagozat 1 (Vigh Sándor, Bálán Zsombor, Keller Pintér János), Sarkadi Általános Iskola Gyulai Úti Tagozat 2 (Csiki János, Csiki Róbert, Szabó Anasztázia), Sarkadi Általános Iskola Gyulai Úti Tagozat 3 (Nagy Zsolt Ede, Rybinszki Bence, Sajti Krisztián), 
  • Szarvasi tankerület: Kondorosi Petőfi István Általános Iskola (Szekera Tamás, Kondacs Roland, Czvalinga Márk). 
  • Szeghalmi tankerület: Vésztői Szabó Pál Általános Iskola (Seprenyi Mihály, Szántó Vivien, Vass Balázs), Szeghalmi Általános Iskolák (Potecz Attila, Sugár Vince, Tóth Ádám)

A döntő időpontja, helyszíne: 2015. május 16. (szombat) Mezőberény, Hosszú-tó (Thököly utca, Tópart vendéglő mögött)

Program:

  • 07.30-08.30 helyszíni regisztráció, sorsolás
  • 08.30 rajthelyek elfoglalása, felkészülés (hangjelzés)
  • 09.55 alapozó etetés megkezdése (hangjelzés)
  • 10.00 verseny kezdete (hangjelzés)
  • 12.55 verseny vége előtti figyelmeztetés (hangjelzés)
  • 13.00 verseny vége (hangjelzés), majd azt követően mérlegelés, ebéd
  • 14.00 eredményhirdetés  

Edzésnap (nem kötelező): 2015. május 09. (szombat) 07:00 órától 12:00 óráig (kapcsolat: Mezőberényi Horgászegyesület, Kolozsi Tamás 06-20-927-6080)

A döntő főbb szabályai:

A verseny időtartama 3 óra. A verseny 3 szektorban, szektoronként 15 versenyzővel kerül lebonyolításra úgy, hogy egy szektorba egy csapatból egy versenyző kerül. A védett és nem fogható halfajokon kívül minden hal beszámít a versenybe. A védett és nem fogható halfajok egyedeit kifogásuk után azonnal a vízbe vissza kell helyezni. A szektorhelyezések értékelése a versenyző által kifogott halak összsúlya alapján történik. A legtöbbet fogó versenyző 1 helyezési számot, a második legtöbbet fogó 2 helyezési számot kap, és így tovább. Az egy csapatba tartozó versenyzők helyezési számai összeadásra kerülnek, a legkevesebb helyezési számot szerzett csapat nyeri el az első helyezést.

A verseny alatt egy versenyző egy időben 1 db úszós készséget használhat, azon 1 db egyágú horoggal, de bármennyi készséget készenlétben tarthat. A kifogott halat mérlegelésig – lehetőleg keretes haltartó szákban – élve kell tartani. Mérlegelést követően a kifogott zsákmányt a vízbe vissza kell helyezni.

A fárasztás során a rajthely előtti területet elhagyó hal (un. idegen hal) a verseny értékelésébe beszámít, kivéve, ha egy másik versenyző készségének zsinórjába beleakad, és ezzel a másik versenyző horgászatát akadályozza. Ez esetben a kifogott halat a vízbe azonnal vissza kell helyezni. A versenyzők a „fair play” szabályai szerint törekedjenek az ellenfél fárasztását, a hal kifogását akár a saját készségük vízből történő kivételével lehetővé tenni.

A verseny vége hangjelzést követően kifogott hal az értékelésbe nem számít be, azt a vízbe vissza kell helyezni.

A versenyzőként maximálisan engedélyezett etetőanyag és csali mennyisége: 12 liter etetőanyag (kész, bekevert állapotban, az engedélyezett mennyiség magába foglalja a felhasználni szánt földet, magvakat (kukorica, búza stb.), aromát, egyéb adalékot), ½ liter élő csali. Szúnyoglárva, pellet, bojli, élő vagy élettelen kishal, illetve nem természetes eredetű csali, pl. szilikon, hungarocell, sem etetésre, sem csalizásra nem engedélyezett. A felhasznált etetőanyag és csali mennyiségét a szervezők a verseny előtt és az alatt is ellenőrizhetik. A csalikról és az etetőanyagról a csapatok maguk gondoskodnak.

A verseny során a versenyzők csak különösen indokolt esetben, a szervezők előzetes egyedi döntése szerinti engedélyével vehetnek igénybe felnőtt segítséget. A verseny megkezdése előtt a segítők az etetőanyag előkészítésében, illetve a felszerelés kipakolásában, rajthelyen történő elhelyezésében segíthetnek. A verseny során a csapatvezetők a versenyzők rajthelyére beléphetnek, a versenyzőknek utasításokat adhatnak, de a horgászfelszereléshez nem nyúlhatnak.

Vita esetén az itt nem szabályozott kérdésekben a Magyar Országos Horgászszövetség Országos Versenyhorgász Bizottsága Magyar Finomszerelékes Versenyszabályzatában foglaltak az irányadók (http://www.ovhb.hu/szabalyzatok.html)

A döntő díjazása:

  • első három helyezett csapat serleget,
  • első három helyezett csapat tagjai érmet, versenyző tagjai tárgyjutalmat,
  • szektor első helyezést elért versenyzők serleget,
  • az első három helyezést el nem érő csapatok tagjai emlékérmet kapnak.

Minden versenyző és csapatvezető részére a szervezők a döntőt követően térítésmentesen ebédet biztosítanak (rántott szelet, sült burgonya, üdítő/ásványvíz). Kísérők (csapatonként legfeljebb 3 fő) részére előzetes jelentkezés alapján térítés ellenében ebéd igényelhető. A kísérők ebédigényét csapatonként 2015. május 08-ig a KHESZ elérhetőségén kérjük jelezni. Fizetés a regisztráció során a helyszínen. A helyszínen büfé, étterem (menü, étlap) üzemel, így az étkezés a kísérőknek egyénileg is megoldható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük