Akinek még nincs, karácsonyfa alá teheti a horgászigazolványt

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy kedves gesztussal készül az év végére. Azok a gyerekek és felnőttek, akik eddig nem vállalkoztak arra, hogy horgászvizsgát szerezzenek, az év végi ünnepvárás időszakában még megtehetik, karácsonyfa alá téve a kiérdemelt horgászigazolványt.

A horgászszövetség Ifi Horgászklubjában szerveződő, a horgászvizsga minél sikeresebb megszerzését elősegítő lehetőség két egymásra épülő programból tevődik össze: egy felkészítő előadásból és magából a vizsganapból, amelynek helyszíneit a horgászszövetség Bajza utcai székháza adja Békéscsabán.

A november 25-én szombaton, 14-18 óráig megtartott ingyenesen látogatható horgászvizsga-előkészítő előadáson a vizsgát tenni kívánók a horgászatról és szabályairól, a halfajokról, tehát mindarról kaphatnak lényegi felvilágosítást, ami a horgászvizsga sikeres letételéhez alapvetően szükséges. Erre a napra épülve pedig december 9-én szombaton délelőtt következik az izgalmas vizsga, ahol az első 30 fő 10-18 éves korú jelentkező – aki a november 25-i előkészítőn is részt vett – vizsgadíját a Békés megyei horgász szövetség átvállalja, így nekik a vizsgadíjmentes lesz.