Az ifjú generáció diadalmaskodott a KHESZ Egyéni Finomszerelékes Horgász Bajnokságon

Akik figyelemmel kísérik a körös-vidéki finomszerelékes versenyhorgászat mindennapjait, azok elmondhatják, hogy az elmúlt évek során a szemük előtt nőtt fel egy ifjú titánokból álló új versenyhorgászgeneráció, amelynek tagjai nem is olyan régen még ifitáborok és gyermekhorgászversenyek lelkes résztvevőjeként suhogtatták a spiccbotot, szorgosan tanulgatva a halfogás csínját-bínját a szakág helyi „öregjeitől”. Nos, elröpült néhány esztendőcske és a nemrégvolt gyerekek mára fiatal felnőtté cseperedve nemzetközi tapasztalatokat is megélt, eredményes versenyzővé váltak. Ennek tükrében a megyei összecsapásokon is rendre oda-odafurakodtak a dobogóhoz, az idei etap paklijában pedig már abszolút ott lapult egy tisztán a fiatalok javára elbillenő dobogós siker. Így is lett.

Az elmúlt hétvége péntek-szombat-vasárnapján a fűzfás-zugi versenypályán négy-négy órás napi fordulókban került megrendezésre KHESZ Egyéni Finomszerelékes Horgász Bajnokság, amely hagyományosan mindig egy presztízsértékű, de mégis összbaráti megmérettetés a megye versenyzői számára.

A változatos halállománnyal rendelkező, de leginkább keszegesen domináló versenypálya most is a „tőle” megszokott technikás, tempós horgászatot követelte, a három szektor közül ezúttal határozottan a holtág hátsó harmada adta legjobban a halat, míg a középső átlagosan, a szélső pedig gyengébben muzsikált.

A három forduló hatalmas csatát hozott, a fiatalabb horgászgeneráció tagjai végi feszes lépést tartottak az idősebbekkel (vagy éppen fordítva), és míg az utóbbiak legjobbjainál is be-becsúszott valamelyik napon egy közepes szektoreredmény, addig a fiatalok közül többen mindhárom fordulóban top szektorhelyezéseken belül horgásztak. Tanáraik apró hibái elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a dobogóra ezúttal csak az ifjabb generáció tagjai állhassanak.

A tanítványok tehát minden kétséget kizáróan szárnyalnak és tisztelettudóan ugyan, de határozottan utasították maguk mögé egykori mentoraikat, akiknek egyik szemük talán sír, de a másik bizonyosan büszkén nevet.

Eredmények (1-10)

  1. Vidó Roland – 46.510 g / 5 pont
  2. Szabó József – 35.980 g / 6 pont
  3. Pataki Sándor – 34.715 g / 6 pont
  4. Smányi Szabolcs – 42.625 g / 7 pont
  5. Miloszrdni László – 33.295 g / 8 pont
  6. Potecz Attila – 28.065 g / 9 pont
  7. Takács Martin – 37.825 g / 10 pont
  8. Szilvási Szilárd – 28.780 g / 10 pont
  9. Malavolti Claudio – 29.145 g / 11 pont
  10. Serfőző Ádám – 26.105 g / 12 pont

(További részletes eredmények a képek között.)