Próbára tette Az ICM Körös bojlisverseny mezőnyét a júniusi monszun

Előző héten, 2023. június 3-10-én került megrendezésre a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán az International Carp Marathon Körös elnevezésű élővízi bojlisveseny, amely kihívásra eddig nem volt példa a térség folyóinak életében. Az előre tudhatóan extra kihívásokkal kecsegtető versenyre 30 csapat nevezett, akiket alaposan próbára tett a múlt heti időjárás.

A szombattól szombatig zajló nagypontyos versengést a kezdetektől zavaros, kissé áradó víz, illetve szakaszosan érkező zivataros esőzés kísérte, az utolsó két nap 50-50 mm esővel megáztatva az amúgy is párás, olykor fülledt, sáros-csúszós dzsungelviszonyokkal küzdő csapatokat.

A nehezített körülményekkel birkózó bojlisgárdák kitartását mutatja, hogy senki sem adta fel a próbatételt, sőt, az ideálisnak egyáltalán nem mondható viszonyok közepette számos nagytestű pontyot és amurt tettek matracra, reprezentálva a Körös termetes példányoktól bő békéshal-állományát.

A szombaton délelőtt 9 órakor lezáródó viadalt a hullámterekről történő küzdelmes kijutás követte, végül mindenki szerncsésen összesereglett a Csicsergő vízitúra megállóhely és horgásztanyán kínált déli bográcsos ebédhez, amely után kezdetét vette az ünnepélyes eredményhirdetés.

Ahogy a felvezető versenyértékelésben elhangzott, a Körös igencsak feladta a leckét a csapatoknak, akik ennek ellenére összesen 85 mérlegelhető halat fogtak. Ebből 25 db ponty meghaladta a 10 kg-os súlyt, továbbá 9 db termetes amur is szákba került.

A szervezők végül köszönetüket fejezték a versenyzőknek, akik részvételükkel bizalmat szavaztak ennek a maratoni folyóvízi kihívásnak, illetve az összes támogatónak, segítőnek, valamint mindenkinek, aki online követte az eseményeket. Zárszó pedig mi más is lehetet volna, mint hogy jövőre folytatás ugyanitt, egy remélhetően kedvezőbb időjárással kísért II. ICM Körös élővízi bojlis kihívással.

Végeredmények:

A-szektor

  1. helyezett: Z. és Z. csapat – 44 155 g
  2. helyezett: Interstar Carp Team – 36 130 g
  3. helyezett: CFB-Vásárhely – 30 520 g

B-szektor

  1. helyezett: K.K. Carp Team – 37 870 g
  2. helyezett: Fanatic Baits – 30 160 g
  3. helyezett: Aero Carp Mikbaits – 28 110 g

Összetett eredmények

  1. helyezett: Szerber Carp Team – 129 070 g
  2. helyezett: Wave Fishing Product – 61 580 g
  3. helyezett: Mabaro Team – 53 064 g

Legnagyobb ponty (és amur is): Z. és Z. csapat – 14 810 g