Balatoni változások

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn az idei halmarketing-akció nyitórendezvényén, Tiszafüreden sajtótájékoztatón közölte: “a szaktárca múlt év végi népszerűsítő kampányának eredményeként az élelmiszerágazaton belül – egyedüliként – számottevően, mintegy 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás az idén Magyarországon. A miniszter az új halgazdálkodási törvénnyel és a Balatonon hasznosítását érintő kérdésekkel is foglalkozott. Többek között elmondta: “A Balatonon egy múlt heti intézkedéssel leállítattam a halászatot határozatlan időtartamra. Újra kell gondolni azt, hogy milyen szabályok mentén, milyen halgazdálkodás történjen a Balatonnál.” 

Fazekas Sándor arról is beszélt: “az új halgazdálkodási törvény folyamatosan vizsgázik a gyakorlatban és ennek tapasztalatai alapján megteszik a szükséges kiigazításokat. Emellett bizonyos részletkérdéseket a végrehajtási rendelet tisztázza majd. Emlékeztetett: a napokban határozatlan időre leállíttatta a halászatot a Balatonon. A lépést az indokolta, hogy a hasznosítót sok támadás és kritika érte az utóbbi időben, melyet meg kell vizsgálni és ezzel egy időben újra kell gondolni a jogosultság mostani rendszerének átalakítását – fogalmazott. 

Benyújtotta felmondását Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kedden. A döntésről az érintett tájékoztatta az MTI-t .

Cikk forrása: mohosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük