Egy horgászlegenda és egy pályacsúcs a Milo–Matchfishing Kupán

Több szempontból is történelmi fordulóval vette kezdetét az elmúlt hétvégén a Tímár Mix-Miniker-KHESZ Kupa versenysorozat, amely rendhagyó módon ezúttal Milo–MatchFishing Kupa névvel kiegészülve került megrendezésre. Ennek apropóját a nemzetközileg elismert horgászlegenda, a finomszerelékes versenyhorgászat évtizedek óta meghatározó alakja, Emilio Colombo jelenléte adta, aki maga is ládára ült a fűzfás-zugi versenypályán.

A barátai körében csak Milo-ként becézett olasz mesterhorgász mellett a hazai versenyhorgász élet számos világbajnok kiválósága is rakósbotot ragadott az utánpótlástól a masters korosztályig, több hölgyhorgászt is jelentően.

Az ily módon ugyancsak nívós és egyedi összetételű 43 fős mezőny két versenynapon (szombat-vasárnap) egy-egy fordulóban mérte össze tudását.

Már az edzésnapon látszott, hogy rengeteg halra lehet számítani a versenyen, és 20-30 kilogrammos fogások kellenek majd az előkelő szektorhelyezések eléréséhez.

A versenyen fogható halmennyiség azonban még a sokat próbált fűzfás-zugi versenyhorgászokat is meglepte. A leggyengébb eredményt adó A-szektorban is 15 kilogrammos fogások kellettek az előkelő helyek kivívásához, a legerősebb C-szektorban ennek bőven a dupláját kellett teljesíteni. Magyar Balázs egészen elképesztő mennyiségű halat terelt szákba az első fordulóban, ez több mint 46 kilogrammal pályacsúcsot jelentett a mérlegen.

A halfaji viszonylatban szokásosan gazdag fogásban (dévérkeszeg, ponty, ezüstkárász, balin, compó) ezúttal kifejezetten sok karikakeszeg is mutatkozott, ugyancsak feszes tempót követelve a versenyzőktől.

A horgásztársak beszámolója alapján Emilio Colombo kiválóan érezte magát, aki – elmondása szerint – bár sok helyen járt a világban, ilyen halas adottságokkal rendelkező pályát még nemigen látott. Talán ennek is betudható, hogy a Milo–MatchFishing Kupának a tervek szerint jövőre folytatása várható, ahol a remények szerint a nemzetközi versenyhorgászat további hírességeit is üdvözölhetjük majd a Körös-vidéken.

(Részletes eredmények a képek között. Fotók: MatchFishing Horgászbolt és SHE Szarvas – további infó és videós beszámolók a MatchFishing Horgászbolt és SHE Szarvas facebook oldalán.)