Értékes apróságok kerültek májusban a vizeinkbe

Haltelepítési programunkban az elmúlt hetekben olyan halfajok is előtérbe kerültek, amelyek előnevelt egyedeit nagyobb mennyiségben általában a tavasz második felében lehet beszerezni. A haltenyésztő telepeken márciusban szaporított csukáknak és süllőknek viszonylag hosszú az inkubációs (keltetési) ideje és legkorábban április végére, május elejére érik el a kihelyezéshez megfelelő, átlagosan 3 centiméteres testhosszúságot.
Ezt a lehetőséget kihasználva csukából 100.000 darabbal, süllőből 153.000 darabbal gazdagítottuk vizeinket. A vérmes kis ragadozókon túl a szintén előnevelt korosztályt képviselő menyhalak beszerzésére is lehetőségünk nyílt, az „egybajszosokból” mintegy 30.000 darabbal örvendeztettük meg folyóinkat. Az előnevelt csukák és süllők beszerzési árát szintén erőteljesen befolyásolják az inflációs folyamatok, jelenleg mintegy 20%-os drágulás tapasztalható a tavalyi áraikhoz képest.
Az apróságok mellett kisebb mennyiségben 15 dkg átlagsúlyú egynyaras süllő, 1 kg átlagsúlyú kétnyaras harcsa, 80 dkg átlagsúlyú csuka, illetve egy nagyobb tételt jelentő háromnyaras ponty is kihelyezésre került az elmúlt időszakban.
Legfrissebb halszállítmányainkat a héten újabb előnevelt süllőállomány jelentette 250.000 db mennyiségben, illetve a mai napon kisbalinok költöznek folyóinkba.
Ha a beszerzési körülmények lehetővé teszik, a következő hetekben számítani lehet újabb előnevelt balinszállítmányra, illetve jászkeszegek érkezésére, június második felétől pedig várhatóan elkezdődik vizeink háromnyaras pontyokkal történő folyamatos frissítése.