Finomszerelékes Horgász Csapatbajnokság beszámoló

A Fűzfás-zugi holtági versenypályán 2023. június 24-25-én két fordulóban került lebonyolításra a KHESZ Finomszerelékes Horgász Csapatbajnokság. A mezőnyt a Barnevál Sporthorgász Egyesület, a Gyomai Horgászok Egyesületének két csapata, a Gyulai Sporthorgász Egyesület, a Match-Fishing Horgász Egyesület két csapata és a MEP-Tímár Mix Horgász Egyesület csapata alkotta.

A halfogások mennyisége a pályához képest átlagosan alakult megszokottan változatos halfaji összetétellel, ami végig kiélezett küzdelmet hozott. Külön öröm volt a szervezők és a mezőny részéről, hogy három hölgyversenyző is horgászott. A korábbi években nyolc-tíz egyesületi csapat is összesereglett a megyei CSB-n, azonban a sok versenyprogram, a korlátozott szabadidő és az idősebb korosztály aktivitásának csökkenése redukálta a mezőnyt annak ellenére, hogy egyre több a feltörekvő tehetséges fiatal versenyző.

A versenyt ebéd zárta, a következő nagy létszámú verseny a MOHOSZ által 2023. július 12-16. között meghirdetett korosztályos országos bajnokság lesz. Részletes eredmények a képek között. (Képek és lebonyolítás: Kolozsi Tamás)

Eredmények (1-3):

  1. MEP (Tímár-Mix) Horgász Egyesület
  2. Matchfishing Horgászegyesület 1. csapata
  3. Gyulai Sporthorgász Egyesület