Fogási beszámoló / Rucz Áron / Jászkeszeg / 1 kg / Élővíz-csatorna

Fogási beszámoló

Rucz Áron

  • Fogás ideje: 2016.06.18. / 17 óra
  • Vízterület: Élővíz-csatorna, Krisztina-kf.
  • Halfaj: Jászkeszeg
  • Fogott hal adatai: 1 kg (becsült)
  • Fogási körülmények:

A képeken látható gyönyörű, egészséges jászt 2016. június 18-án 17 óra körül sikerült horogra csalnom az Élővíz-csatorna Kettős-Körösbe torkolásánál, a „Krisztina-kifolyó” nevű résznél. Évek óta kizárólag legyező felszereléssel járom a Körösöket, csatornákat, így őkelmét is egy őzszőr típusú száraz léggyel sikerült „becsapni”. A tiszta vizű csatornákon, folyókon nagyon izgalmas látott halakra horgászni, és kifejezetten óvatos, csendes, cserkelő horgászatot követel.

Tapasztalatom szerint idén jóval kevesebb volt a legyes célhal (balin, domolykó, jász) azokon a részeken, ahol az elmúlt években nagyobb számban jelen voltak, ezért is volt nagy meglepetés, ez a szép példány. Súlya bő 1 kg volt. Természetesen a gyors fényképezés után visszaengedtem éltető elemébe (ahogy kb. 15-20 éve teszem), és bízom benne, hogy többed magával sok hasonló méretűre növő jaszkóval fogja gyarapítani a sajnos nem túl erős körösi populációt.

(A halat természetesen a földhöz közel, guggolva fényképeztem, kifárasztott és nyugodt állapotban, semmilyen sérülést nem szenvedett, épen, és egészségesen nyerte vissza szabadságát. Erre mindig kifejezetten ügyelek, és most már kizárólag csak az igazán szép példányokat örökítem meg, a kisebbeket szákolás és horogszabadítás után, fényképezés nélkül azonnal visszaengedem.)