Fontos tilalmak léptek életbe decemberben a KHESZ egyes vízterületein

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége helyi horgászrendjében a téli időszakra vonatkozó fontos szabályozás, hogy a telelő halak védelmében december 1-től február 28-ig tilos horgászni és horgászfelszereléssel tartózkodni bizonyos folyószakaszokon. (Fontos tudni, hogy a tilalom nem csupán az adott folyószakaszok vonalára, hanem a felsorolt területek árvízvédelmi töltésen belüli, azaz hullámtéri ágaira és kubikjaira is vonatkoznak.)

Az érintett helyszínek pontos, minden horgász számára egyértelmű behatárolása érdekében az utóbbi években GPS koordináta szerint is meghatározásra kerültek ezek a folyószakaszok, a KHESZ helyi horgászrendjében rögzítésre kerültek, illetve térképes megjelenítésben is elérhetővé váltak a Szövetség weboldalán (khesz.hu) a „Tilalmak, korlátozások” menüpontban.

A december 1. és február 28. időszak tilalmai a KHESZ helyi horgászrendjében 2024. évre vonatkozóan változatlan formában lépnek életbe.

Az tiltott területeket helyszínleírással, térképpel és GPS koordinátákkal jelölő tájékoztatás az alábbi linken érhető el.