Három érem a Veterán és Mozgáskorlátozott Horgász Világbajnokságon Rómában

Felettébb sikeres hétvégét zárt augusztus 8-9-én a magyar horgász versenysport. Rómában, a Tevere folyón rendezett Veterán és Mozgáskorlátozott Világbajnokságon három érmet szereztek hazai versenyzőink. Az Ulrich György szövetségi kapitány vezette mozgáskorlátozott válogatott versenyzői először vettek részt a legrangosabb világversenyen. Felkészültségüket fémjelzi, hogy  csapatban és egyéniben is a dobogó legfelsőbb fokára állhattak. A veterán válogatott sikeres szerepléssel bronzérmet nyert.

Világbajnok a mozgássérült válogatott
Augusztus 8 – 9-én Rómában a Tevere folyón került sor a 16. Mozgáskorlátozott Horgászok Világbajnokságára, ahol 10 nemzet versenyhorgászai indultak. A versenyen először vett részt magyar válogatott. Az Ulrich György szövetségi kapitány vezette Galambos Sándor, Gurisatti Gyula, Samu Zsolt, Varga Tamás összetételű válogatott kiemelkedő sikert ért el. Csapatban világbajnok lett a magyar válogatott, míg egyéniben Gurisatti Gyula versenyzőnk aranyérmet szerezve lett világbajnok. Válogattunk 31 ponttal nyert a második helyezett 36 pontot gyűjtött Csehország és 37 pontos Horvátország előtt és olyan sikeres versenyhorgász nemzeteket előzött meg, mint Olaszország, Franciaország, Belgium, Anglia.

Egyéni versenyben Gurisatti Gyula 4 ponttal (egy szektor első és egy szektor harmadik helyezéssel) utasította maga mögé a versenyzőket és szerezte a 2014. év mozgássérült horgász világbajnoki címét. Rómában így kétszer csendülhetett fel a magyar himnusz köszöntve az első alkalommal a világbajnokságon szerepelt és kiemelkedő eredményt elért mozgássérült horgászversenyzőinket.

Veterán horgászválogatott a dobogón
Rómában augusztus 8-9-én a Tevere folyón versenyzett 14 nemzet veterán horgászválogatottja a 7. Veterán Horgász Világbajnokságon. A magyar válogatott már a korábbi években is biztatóan szerepelt a világversenyen. Most a Pilán József, Temesváry Gyula, Varga György, id. Varga József, Várszegi József, szövetségi kapitány Dr. Nagy András összeállítású magyar veterán horgászválogatott eredményes versenyzést követően felállhatott a dobogó harmadik fokára, bronzérmes lett. A magyar válogatott Olaszország (35 pont), Anglia (37 pont) mögött 48 ponttal lett a harmadik helyezett.

Eredmények: http://www.mohosz.hu/cikk112.html
Cikk forrása: mohosz.hu
Kép: europeca.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük