Horgász kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

1956 azt tanítja számunkra, hogy a szabadság akkor nyer értelmet, ha céljainkon túllépve, félelmeinket meghaladva, képesek vagyunk cselekedni hazánk jövőjének formálásában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából október 19-én rendezett ünnepségen Budapesten.

A tárcavezető összesen 66 személynek adományozott állami elismerést az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából. Kovács Béla Díjban hárman, Pro Aquacultura Hungariae Díjban ketten részesültek. Az éves szinten szintén két személynek, vagy csapatnak adományozható „Horgászatért Érdemérem” kitüntetést dr. Molnár Pál, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség elnöke, valamint Nemes Attila Károly, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető elnöke vehették át.

Dr. Molnár Pál horgász-életútjának, benne két évtizedes példamutató tagszervezet-vezetői tevékenységének elismeréseként vehette át az elismerést. A kitüntetett döntő szerepet vállalt és vállal a mai napig a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség fenntartható, a kor követelményeinek megfelelő működése biztosításában, a sérülékeny vízterület problémáinak feltárásában és a megoldási javaslatok kimunkálásában.

Nemes Attila Károly példamutató szervezési és szakmai munkásságának, több, mint egy évtizedes ügyvezetői feladatellátásának elismeréseként vehette át a díjat. A kitüntetett döntő érdemeket szerzett abban, hogy a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az elmúlt időszakban vagyonát és létszámát gyakorlatilag megduplázva, valamint számos víz tulajdon-, illetve halgazdálkodási jogát megszerezve az egyik legeredményesebb tagszövetséggé vált.

A felsorolt elismeréseken felül Életfa Emlékplakett Arany fokozatot öten, Ezüst fokozatot nyolcan, Bronz fokozatot pedig tízen kaptak,  továbbá harminchat személy részére Miniszteri Elismerő Oklevelet nyújtott át Nagy István. A Magyar Országos Horgász Szövetség valamennyi kitüntetettnek ezúton és gratulál és további munkájukhoz sok sikert kíván!

Cikk: mohosz.hu