Horgászok összefogásával újult meg a Kákafoki-holtág versenypálya-partszakasza

Példás,  avagy mai időkben inkább példa nélküli összefogással sikerült a hétvégén kitakarítani a Kákafoki-holtág – többek közt helyi és megyei horgászversenyek helyszínét is adó – 44-es főút melletti beépítetlen partszakaszát.

A Békésszentandrási Dolgozók Horgász Egyesülete tulajdonában lévő területen az elszáradt fák, gallyak és az elvadult aljnövényzet már igencsak szükségessé tett egy alaposabb partrendezései beavatkozást. A hétvége vasárnapján az akciót szervező Match-Fishing Horgászegyesület a Békésszentandrási Dolgozók Horgász Egyesületével karöltve, civil önkéntesek közreműködésével kora reggel látott neki a munkálatoknak, minek eredményeképpen a déli órákra megújult a szóban forgó terület.

A Kákafoki-holtág eme beépítetlen, szabadon használható partszakasza így már a versenyek és az egyéni horgászatoknak is megfelelő lehetőséget tud nyújtani a jövőben, ahol további parkosítás is kezdődhet a későbbiekben.

A további tervek szerint a KHESZ segítségével az év első felében a horgászok részére kialakításra kerülhet a régi híd jobb oldalán egy felszórt parkoló, míg bal oldalán egy szintén felszórt bejáró, ami versenyek idején a le- és feljárást fogja megkönnyíteni.

Fotó: KHESZ