I. Klub Feeder Országos Bajnokság – beszámoló

A MOHOSZ idén első alkalommal, 2016. augusztus 20-21-én rendezett a feeder klubcsapatoknak országos bajnokságot Szegeden a Maty-éri evezőspályán, ahol a négy fős csapatok két, 5-5 órás fordulóban viaskodhattak.

23 csapat nevezett, így 92 versenyző alkotta a népes mezőnyt a több mint egy kilométer hosszan húzódó versenyterületen. A kiváló adottságokkal rendelkező pálya az elmúlt versenyeken már bizonyította, hogy bizony vannak kiemelkedő helyek és vannak sajnos szektorgyőzelemre esélytelen helyek is. A 23 fős szektorokban így kiemelt jelentősége volt a sorsolásnak.

Az időjárás kiváló formáját hozta, a nap ontotta mindenkire a meleget, a szél alig mozdult, tehát a jelentősebb áramlások (melyek a Maty-éren jelentősek lehetnek) elmaradtak.

A szerdai és csütörtöki szabadedzések után a pénteki kötelező edzésen már mindenki gyakorolt, kereste a jól fogható halakat és az üdvözítő megoldást a hétvégére. Ám bebizonyosodott, hogy a legtöbb és legjobb tapasztalatot csak a versenyen lehet megszerezni.

Megyénket egy fiatal sarkadi csapat, a Sarkadi Team Feeder képviselte, olyan fiatal, tehetséges versenyzőkkel, akik a megyei feeder versenyek és bajnokságok domináns, sőt győztes versenyzői lettek az elmúlt években: név szerint Balogh Ákos, Erdei Attila, Molnár Gábor és Szabó Zsolt. Edzőként Debreczeni Gábor, csapatvezetőként Balogh Attila, segítőként Patkás Dóra, Debreczeni Dávid, Erdei Imre és Török József tartott a csapattal.

Nagyon komoly felkészülések és gyakorlások előzték meg az elutazást. Technikai sportról lévén szó jelentős munkát jelentett a verseny költségeinek előteremtése, de szorgos utánjárással sikerült megvalósítani mindent és ezért külön köszönet támogatóinknak: Sarkad Város vezetősége, Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, Sarkadi Horgászegyesület, Sarkadi Bárkás Horgászegyesület, Balogh és Balogh Reklámiroda, Matchfishing Horgászbolt, Bárkás Horgászbolt, Szeki Horgászbolt, Tondach, Bonduelle és az Édenkert Falatozó (Szeged).

A három edzésnap változatosan telt, hol jobban fogtuk a halat, hol kevésbé. Mire a sorsolásra került sor, addigra volt egy elképzelés a fiúk fejében, ami utólagosan kiderült nem volt éppen nyerőnek mondható.

A nem túl kedvező sorsolásnak köszönhetően olyan helyekre kerültünk, ahol sem az elsődleges sem a másodlagos taktikánk vagy nem működött (B és C szektor), vagy ha működött is, akkor a szektorban több csapatnak is még jobban sikerült az övék (A és D szektor). Így nem volt meglepő a 65 pont szombat estére, ami csak a 19. helyet jelentette a 23-ból.

A fiúknak másnapra letisztult a kép, leegyszerűsítették a taktikát és nyerő kombinációkban gondolkodtak. A sorsolás is igen kedvezőnek volt mondható számunkra, tehát reménykedve ültünk le a vasárnapi fordulóra.

Az eredmény nem maradt el. A jobb helyekről Molnár Gabi az A szektorban 5. lett (!), Balogh Ákos a D szektorban 7. és a két haltalanabb szektorban a gyengébb helyekről is a szektor első felébe kerülve állhatott fel Szabó Zsolt (B szektor 11.) és Erdei Attila (C szektor 12.). A csapat összességében 35 ponttal a második fordulóban az 5. lett, összetettben feljött a 13. helyre!

A híres, nagy nevekből álló Haldorádó csapata azonos szerzett ponttal, csak több fogott hallal tudott előttünk végezni.

Összességében a versenyt a Perfekt Fishing csapata nyerte (ezzel elnyerte a jövő évi klub VB-n való indulás jogát), a Maros Mix-WalterLand második lett, a harmadik helyen pedig a Molnár-sziget He Carp Zoom végzett.

Fiatal csapatunk nagyon sok tapasztalattal és tisztes helytállással, rutintalansága ellenére is szép eredménnyel tért haza.

 Még egyszer köszönet minden támogatónknak, szurkolónknak!

Várjuk a következő versenyeket, most már országosan is tudják, kik is azok a Sarkadi Feederes Fiúk!

Cikk, fotók: Balogh Attila