Idén Endrődről Gyomára költözik a halfőző verseny

Dr. Hunya Miklós a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének elnöke és Hrabovszki János, az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete nevében megkereste Gyomaendrőd városvezetését azzal, hogy az idei Békés Megyei Horgász–Vadásznapot Gyomaendrődön szeretnék megrendezni augusztus 25-én, szombaton.

A szervezők 2-3 ezer látogatóra számítanak, ezért a rendezvény helyszíneként az Endrődi Népliget helyett a jobb adottságú és infrastruktúrájú gyomai Erzsébet ligetet javasolták, amit a város önkormányzata támogatott is.

Ezen a napon rendezné meg a város a hagyományos – az utóbbi években viszont már egyre kisebb érdeklődés mellett zajló – Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőzőversenyt is, aminek helyszíne eddig az endrődi liget volt. A halfőzők versengése kiegészülne a vadételek főzésével.

Toldi Balázs polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vadásznaphoz kapcsolódva a városi rendezésű halfőzőverseny is nagyobb érdeklődésre tarthat majd számot. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy csak idén lesz Gyomán a rendezvény, jövőre már visszaviszik a halfőzőversenyt az Endrődi Népligetbe. Toldi Balázs kiemelte, hogy a város idei programtervét Lehoczkiné Tímár Irén alpolgármester koordinálja, azaz egyezteti a szervezőkkel.

Cikk forrása: Szó-Beszéd, 2018. február (városi lap – Gyomaendrőd)