II. Horgászat Nagykövetei Találkozó és Verseny

Tavaly első ízben rendezte meg a MOHOSZ a nagykövetek találkozóját és horgászversenyét a Velencei-tónál, ahol a résztvevők eldöntötték, hogy szívesen találkoznak és versenyeznek minden évben – olvasható a Magyar Országos Horgász Szövetség weboldalán. A Horgászat Nagyköveteinek II. Találkozójára és Versenyére 2014. május 30-án, pénteken a Velencei-tó sukorói Evezős pályán kerül sor. A horgászverseny pénteken 9.00-tól 11 óráig tartott, majd az eredményhirdetést követő találkozón az országos szövetség új “nagykövetei” megbízásokat adott át öt közismert, népszerű embernek, akik szintén a horgászat szerelmesei és szívesen népszerűsíti sportjukat. “Horgászat Nagykövete” díjat kapott: Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Bokor Károly a Baranya Megyei Horgász Szövetség elnöke, az egyik legismertebb horgász, neves szakíró, több horgászfilm alkotója, horgászműsorok szerkesztője, riportere, Straub Dezső Jászai Mari díjas színművész, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a halgazdálkodási törvény előkészítésének gazdája, az Örkényi Horgász Egyesület elnöke, Tátrai Tibor Liszt-Ferenc díjas gitáros, zeneszerző.

A Magyar Országos Horgász Szövetség a tavalyi évben több közismert, népszerű horgászt tüntetett ki a “Horgászat Nagykövete” díjjal. A Horgászat Nagykövete díjat Dr. Áder János köztársasági elnök úr is elfogadta, aki közismerten szenvedélyes horgász. A díjban még öten részesültek, Erdei Zsolt ökölvívó, Besenyei Péter műrepülő, Cseh László úszó, Reviczky Gábor és Trokán Péter színművészek. Valamennyien szívesen hódolnak a horgászati hobbijuknak és erről mindig szívesen és elkötelezetten nyilatkoznak, tehát igazi nagykövetei a többszázezres horgásztábornak. 

Az idei alkalommal kitüntetett Nagykövetek szintén elkötelezett horgászok, szívesen nyilatkoznak horgász voltukról, sőt közülük többnek a honlapján is szerepel horgászattal kapcsolatos elkötelezettségük. A pénteki rendezvényen elfoglaltsága miatt Biros Péter és Tátrai Tibor nem tudott jelen lenni, de a díj átadásnál ők is méltatásra kerültek, illetve számukra a díj személyes átadására a MOHOSZ szeptemberi elnökségi ülésén kerül sor. A nagyköveti találkozóra és versenyre az elmúlt évek 10 horgász világbajnoka – Ambrus Tibor, Csillag László, Erdei Attila, Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, Magyar Szilárd, Nagy Attila, Szilvási Szilárd, Walter Tamás felnőtt és Radácsi Kristóf, Bakó Péter ifjúsági világbajnok- is meghívottak között volt. 

A Sukorói Evezős Versenypályán megtartott horgászversenyen a nagykövetek, a világbajnokok és a szövetségi vezetők külön-külön szektorban, külön értékelve, versenyeztek. Az időjárás nem nagyon kedvezett, a borongós és erősen szeles időben, a lehűlés, és a változó légnyomás nem segítette a halak étvágyát. Világbajnokaink, akik ezen a pályán máskor 3 óra alatt ritkán fogtak 10 kg mennyiség alatt most szerényebb fogással is be kellett érniük a kétórás verseny végével. A nagyköveti szektor élén végzettek sem nagyon maradtak el a profik eredményeitől, sőt a szövetségi vezetők szektorában is születtek jó eredmények. 

Eredmények

Nagyköveti kategória 
1. Bokor Károly 970 gramm 
2. Dr. Áder János 950 gramm 
3. Trokán Péter 270 gramm 
4. Besenyei Péter 30 gramm 

Világbajnoki kategória 
1. Walter Tamás 1.640 gramm 
2. Erdei Attila 1.540 gramm 
3. Magyar Szilárd 1510 gramm 
4. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna 1.050 gramm 
5. Csillag László 1.000 gramm 
6. Ambrus Tibor 540 gramm 

Szövetségi vezetők kategória 
1. Siklósi Béla (Velencei-tavi szövetség) 1.860 gramm 
2. Szénási Béla ( Közép-Tisza-vidéki Szövetség) 1.300 gramm 
3. Fülöp József (Somogy Megyei Szövetség) 920 gramm 
4. Nagy József (Bács-Kiskun Megyei Szövetség) 870 gramm 
5. Baranyai Lőrinc (Komárom-Esztergom Megyei Szövetség) 670 gramm 
6. Kozári Miklós (Somogy Megyei Szövetség) 490 gramm 

A horgászversenyt követő díjátadáson vehették át megbízásukat a horgászat új nagykövetei, akiknek horgász életútjukból és horgászattal kapcsolatos hitvallásukból rövid összeállítást hallhattak az ünneplők. 

A II. Horgászat Nagykövetei Találkozó és Verseny fokozott médiaérdeklődés mellett zajlott, így valóban elérte célját a horgászat, mint az egyik legtömegesebb szabadidős, rekreációs tevékenység került a figyelem középpontjába az újságok, az online médiumok és televíziók által.

Az eseményről készült képek az alábbi linken tekinthetők meg:
Cikk forrása
: mohosz.hu (http://www.mohosz.hu/cikk108.html)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük