Május 16-án tartotta a 2013. évet záró közgyűlését a KHESZ

A Tagegyesületek küldöttei részvételével május 16-án tartotta közgyűlését a KHESZ. Az előre kiküldött anyag magában foglalta a meghívót és a vezetőség által összeállított mellékelt, több, mint 50 oldalas beszámolót, mely összefoglalta a 2013. évi munkát, fő témakörök szerint a megyei és országos horgászlétszámot, az állami és területi jegyek forgalmát, halászati őrzést, külön taglalta az új halgazdálkodási törvényt, a tagegyesületekkel kapcsolatos aktuális témákat, majd a Szövetség Szakbizottságainak munkáját, a horgászvizsgáztatás tapasztalatait, statisztikáit és tájékoztatót a MOHOSZ munkájáról.

Dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke köszöntötte a KHESZ tagegyesületeinek küldötteit.

Az első napirendben a résztvevő tagegyesületi képviselők előadást hallgathattak meg Dr. Bagdi Árpádtól, a Gyulai Törvényszék sajtószóvívőjétől és bírájától, aki az új polgári törvénykönyv egyesületekre vonatkozó legfontosabb tudnivalóit ismertette egy órás előadásban, majd kérdésekre is sor került.

A második-harmadik-negyedik napirend, a 2013. évi beszámoló, a 2013. évi pénzügyi zárás és vagonmérleg, majd a 2014. évi költségvetés és a felügyelő bizottság beszámolója összevonva lett tárgyalva, majd vitára bocsátva. Kérdés, hozzászólás nem érkezett. A résztvevők egyhangú támogatottság  mellett a napirndeket határozattal elfogadták.

Az egyebek naprendben néhány hozzászólás hangzott el a KHESZ vízterületei helyi horgászrendjének szabályai pontosításával kapcsolatosan.

A közgyűlés zárásaként Dr. Hunya Miklós elnök kitüntetéseket adott át a horgászközösség érdekében tett kiemelkedő munkájáért a következő egyesületi és szervezeti tisztségviselőknek:

A KHESZ horgász egyesületért kitüntetést adományozott:

– SÁNDOR GÉZÁNÉ MARIKA részére a horgászközösség érdekében kifejtett munkájáért, aki mintegy 20 éven keresztül végezte a Sarkadi Horgász Egyesület gazdasági felelősi munkáit, árusította az egyesületi és szövetségi értékcikkeket, ezt sok esetben a horgásztagok érdekében saját lakásában is, mindezt különösebb ellenszolgáltatás nélkül. Munkáját mindig a legnagyobb precizitással végezte és végzi most is, jelenleg az egyesületben a gazdasági felelősi teendőket viszi tovább, az értékesítést és jegykiadást egészségi állapota miatt másnak adta át.

– GÉMES IMRE részére a horgászközösség érdekében kifejtett munkájáért, aki 1979-től horgászmestere, a kilencvenes évek elejétől alelnöke, majd több mint 15 éve és jelenleg is elnöke az eleki Munkás Horgász Egyesületnek. Egyesületi tisztségei alatt munkáját mindig teljes odaadással végezte és végzi, az egyesület horgásztavait sajátjaként gondozza. Tisztségei alatt az egyesületben végig halászati őri teendőket is ellátott, mindig következesen és határozottan lép fel (engedély nélkül nem szívesen találkoznék vele a vízparton, mert könnyen fürdés lenne a vége), szervezi és aktívan részt vesz a telepítésekben, vízparti munkákban, fűnyírásban, parkgondozásban is.

SZATMÁRI GÁBOR részére a horgászközösség érdekében kifejtett munkájáért, aki horgászegyesületi tevékenységét 1996-ban horgászmesterként kezdte a Körösladányi Sebes-Körös Horgász Egyesületben, majd 2006 óta, mint elnök vesz részt az egyesület vezetésében. Kompromisszumokra rész, határozott embernek ismerik az egyesület tisztségviselői, a horgásztársak és kollégái is. Az egyesületi élet szervezésében igen aktív, minden versenyen tevékenyen részt vesz..

A KHESZ Horgászsportért kitüntetést adományozott:

MICHELSZ LÁSZLÓ horgásztársnak a horgászközösségben kifejtett kiemelkedő munkájáért, aki korábban a kezdetektől a FORCON Horgász Egyesület elnöke volt, majd 1997-től a Közútkezelő Horgász Egyesület elnökeként tevékenykedik jelenleg is. Munkáját maximális mérnöki precizitással, körültekintéssel és óramű pontossággal végzi. 2012-óta a KHESZ Felügyelő Bizottságának tagja, a bizottsági munka mellett rendszeresen tevékenyen részt vesz a lehalászásoknál, haltelepítéseknél, bármilyen kéréssel kapcsolatban pozitívan és segítőkészen rendelkezésre áll.

TAKÁCS ISTVÁN horgásztársnak, aki korábban a Békéscsabai Sporthorgász Egyesület elnökekén tevékenykedett, emellett évtizedek óta szabadidejének nagy részét a gyermek és ifi horgászok nevelésére, oktatására és programok szervezésére szenteli.  Több mint tíz évig a Félhalmi holtágon rendszeresen emlékezetes gyermekhorgász táborokat szervezett, a békéscsabai Lencsési  Közösségi Házban évek óta horgászklub foglalkozásokat tart, horgászni tanítja a klubos gyerekeket, gyermeknapi versenyeket szervez. 2010 óta a KHESZ Ifi Horgászklubjának (Ifjúsági Bizottság) elnökeként koordinálója és legaktívabb résztvevője a programoknak, mindent megtesz a gyermekek a jó szemléletmódjának, a környezettudatosságának kialakításáért és horgásztudás átadásáért. Jó pedagógiai érzékkel rendelkezik, sok-sok gyermeket megfertőzött a horgászat szenvedélyével.

A közgyűlés zárásaként a KHESZ elnöke sajnálatát fejezte ki, mivel a Szövetség történetében nem volt arra példa, hogy az első időpontra összehívott közgyűlés a megjelentek alacsonyabb létszáma miatt nem volt határozatképes, majd megköszönte a tagegyesületek képviselőinek a részvételét és a közgyűlést bezárta.

Cikk: KHESZ
A beszámoló – a teljesség igénye nélkül – vázlatos formában készült!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük