II. Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Verseny

Tisztelt Horgásztársak!

Szövetségünk idén is megrendezi a Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt, amelyre ezúttal is várjuk a tagegyesületi csapatok, baráti társaságok jelentkezését. Az esemény helyszíne és időpontja:

Békés – Dánfoki Üdülőközpont
2016. május 28. szombat

A részletes kiírás az alábbiakban olvasható.

II. Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Verseny

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a ’90-es évek népszerű horgászeseményeinek újbóli életre hívásaként, a 2015-ös rendezvény sikeres megrendezése után 2016. évben újból megrendezi a II. Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt. A rendezvény célja, hogy közös halászlé- és halételkészítő program keretében összefogja a Körös-vidék horgászegyesületeit, a Körös-völgy horgászait, továbbá a szabadtéri főzés és a halas gasztronómia szerelmeseit. A rendezvényt helyben kóstolható halételekkel, vendéglátással és különböző zenés szabadtéri programokkal színesítjük.

 • Helyszín: Békés-Dánfoki Üdülőközpont (gasztronómiai komplexum melletti szabad terület)
 • Időpont: 2016. május 28.

Szervező és főtámogató a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

A rendezvény a Körösök-völgye Fesztivál keretében kerül megrendezésre

A jelentkezési lap letölthető MS Word formátumban ide kattintva!

Részletek:

A versenybe 2-4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Nevezés díja:

 • 5.000 Ft/csapat, amennyiben a nevező csapat halat igényel. Egy csapatnak kb. 5 kg (3 db) élő ponty jár. (a haligényt a nevezési lapon kell jelezni)
 • 2.000 Ft/csapat, amennyiben a nevező csapat halat nem igényel.

KHESZ tagegyesület részére 2.000 Ft (tagegyesületenként egy csapatnak jár kedvezmény, mely kb. 5 kg élő halat tartalmaz)

A nevezési díj – a fentiek szerint – tartalmazza (2-4 fő részére) kb. 5 kg élő pontyot (helyszínen kerül kiosztásra), 2 darab szemeteszsákot haltisztítási maradékoknak és hulladékoknak, helyi használatra egy garnitúra sörpadot, a csapat főszakácsa részére 1 db Körös-völgyi Horgászok Halászlé- és Halételkészítő Versenyére készült kötényt, minden más főzéshez szükséges alapanyagokról és kellékről a nevezett csapatoknak kell gondoskodni.

 • Nevezési határidő: 2016. május 25. szerda

Választható halétel kategóriák:

1. Halászlé (kérjük a jellegét a nevezési lapon megnevezni. Pl: dunai, tiszai-körösi, bajai, stb.). Kizárólag a helyben kapott halóból készíthető

2. Egyéb hallé (vegyes halászlé, csorba, korhely, stb.)

3. Egyéb halétel (paprikás, pörkölt, füstölt hal, előételek, saláták, sült- rántott hal, stb.)

Egy nevező legfeljebb három halétellel nevezhet be a versenybe.

Kérjük az erre rendszeresített jelentkezési lapot kitölteni és leadni elérhetőségeinkre (személyesen, e-mail, fax). A jelentkezési lap leadható személyesen a KHESZ Békéscsaba, Bajza utca 11. szám alatti irodájában, faxon (66/323-512), vagy e-mailen keresztül (info@khesz.hu).

A nevezési díj befizethető átutalással a KHESZ OTP 11733003-20030188 számlaszámára (a megjegyzés rovatban kérjük tüntesse fel a nevét / csapatnevét és a postai címét), csekken, vagy személyesen a KHESZ Békéscsaba, Bajza utca 11. szám alatti irodájában nyitva tartási időben (hétfő-csütörtök 7:30-16:00, péntek 7:30-13:30) Kérjük a befizetésről szóló igazolást a rendezvényre bemutatás céljából elhozni.

Program:

 • 10:30 órától – Főzőhelyek elfoglalása
 • 11 órától – Regisztráció – Dánfoki Üdülőközpont – „Gasztronómiai Komplexum melletti nagysátorban”, a jelentkezők által igényelt hal kiosztása
 • 12:00 – Főzés kezdete
 • 12:30-12:45 – Hivatalos megnyitó, köszöntők – Köszöntőt mond Dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke, a zsűri elnöke és Láda Gáspár, a MOHOSZ alelnöke
 • 15 órától – Zsűrizés folyamatosan (megjelenés, íz világ, tálalás, környezet)
 • 15:30-tól – Az elkészült ételek folyamatosan leadhatók a zsűri felé.
 • 17:00 – Főzőverseny vége
 • 18:00 – Eredményhirdetés

A csapatoknak a különböző kategóriákban elkészült halételeket legkésőbb 17 óráig le kell adni a zsűri felé.

A versenyzőknek kell gondoskodniuk a következőkről: járulékos anyagokról (fűszerek, stb.), kéziszerszámokról, vágódeszkáról, a tisztításhoz és az előkészítéshez szükséges edényekről, vödörről, bográcsról és bográcsállványról, valamint a zsűrizéshez asztalterítőről, hagyományos tálaló edényekről (ne műanyag legyen), evőeszközről, szalvétáról, egyéb dekorációról. Az asztalokat kérjük terítővel vagy fóliával lefedni. Kérjük a főzést kötényben, fedett felsőtesttel és fejfedőben (sapka, kendő) végezni az elvárható higéniai szempontok betartása mellett.

A gyepterület védelme érdekében az ételek fatűzön való elkészítését kérjük a jelentkezési lapon előre jelezni.

A helyszínen rendelkezésre áll: a gasztronómiai komplexum alatt vízvételi lehetőség, mosogatók, elektromos áram, mosdók. Az elkészült ételek árusítása a rendezvényen tilos.

A zsűrizés folyamata:

A zsűri 7 főből áll.  A zsűri elnöke Dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke, a zsűri tagjai: Hódos Krisztián – mesterszakács, Láda Gáspár, a MOHOSZ alelnöke, Nemes Attila – a KHESZ ügyvezetője, Tímár András – Venesz-díjas mesterszakács, Valki Zsuzsanna – halgazdálkodási felügyelő.

 

AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI ÉS A PONTSZÁMOK:

 • Helyszín, környezet (előkészületek, tisztaság, hulladék gyűjtése, kezelése) 1 – 10 pont
 • Megfelelő megjelenés (előírások szerinti öltözet) 1 – 10 pont
 • Az étel megjelenése, ezen belül szín 1 – 10 pont, küllem, állag 1 – 10 pont, illat 1 – 10 pont
 • Az étel íze, zamata 1 – 30 pont
 • Hús íze, konzisztenciája 1 – 15 pont
 • Összbenyomás 1 – 25 pont
 • Maximális pontszám 120 pont

A pontozás végeredménye alapján a résztvevő csapatoknak kategóriánként arany-ezüst-bronz minősítésű oklevél, külön-külön az első három díjazottnak arany, ezüst és bronz serleg, a csapat tagjainak érem és oklevél kerül átadásra, emellett értékes nyeremények és különdíjak kerülnek kiosztásra.

PARKOLÁSI LEHETŐSÉG: A főzőversenyre nevezett csapatoknak a kipakolás idejére van lehetőség a tábor területére a gépjárművel történő behajtásra. A gépjárműveket a tábor melletti parkolóhelyen lehet elhelyezni. A rendezvényt a Békési Polgárőr Egyesület felügyeli.

A rendezvény keretében a helyszínen különböző programokat lehet igénybe venni: játszóház gyermekeknek (népi hagyományok pünkösdi hangulatban), kötélpálya, horgászverseny gyermekek részére a Dánfoki csatornán a tábor területén belül, futóverseny, stb.

 

12:30 órától a nagysátor színpadán élőzenei koncertek

12:30-13:30 – Over 3 zenekar

14:00-15:30 – Tomassy Party Band (Pop és rock slágerek)

16:00-17:00 – Jazz-Elek

17:30-18:00, 18:30-19:00 – Someblues (közben eredményhirdetés)

19:30-20:30 – Cassiopeia (rock slágerek)

21:00 – Tunyogi emlékzenekar

 

A KHESZ Vezetősége a résztvevő csapatoknak és a Vendégeknek eredményes versenyzést és jó szórakozást kíván!