Interaktív élményekkel várta a FEHOVA a körös-vidéki gyermekhorgászokat

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Ifi Klubja először szerveztett gyermekek számára tanulmányi- és élménykirándulást az idén 2023. február 9-12. között megrendezésre került FEHOVA kiállításra. A MOHOSZ, illetve a KHESZ önereje által finanszírozott ingyenes buszos úton 38 általános iskolás gyermek vett részt Mezőberény, Orosháza, Szarvas, Békés, Gyomaendrőd, Ecsegfalva, Sarkad, Mezőtúr, Gyula, Békésszentandrás, Gádoros, Csorvás településekről.

A MOHOSZ költségelszámolási pályázat keretében támogatta a sporthorgász szakkörök részvevőinek utazását. Idén 23 csoport érkezett a kiállításra, közel 600 fő gyermekhorgásszal, részükre a Hungexpo Zrt. biztosította az ingyenes belépőket. Az Energofish Kft. ajándéktárgyakkal és programokkal kedveskedett az ország különböző pontjairól buszokkal érkezőknek. A MOHOSZ standján az Ifjúsági és Oktatási Szakbizottság a szokásos játékos vetélkedőkkel, tesztekkel és halfelismerő játékokkal várta a gyermekhorgászokat.

A KHESZ Ifi Klub „zöldsapkás” gyermekkülönítménye a felnőtt kísérők által biztosított egész napos felügyelet mellett csoportokat alkotva vetette bele magát a FEHOVA programok halakkal, ökológiával kapcsolatos feladatkavalkádjába (halas plakát keresés, akváriumi halfajfelismerés, bemutatók stb.) és bátran léptek fel a nagyszínpadra egy rövid beszélgetésre.

A gyermekek számára láthatóan örömteli élményeket és hasznos tudást közvetítő napot egy rövid délutáni szabadprogram, majd a hazautazás zárta.

A KHESZ részéről szeretnénk megköszönni a szülők bizalmát, a résztvevő gyerekeket pedig dicséret illeti fegyelmezett magatartásukért, ügyességükért, illetve az egyes feladatállomásokon elsőséget jelentő eredményeikért.

További képek: https://www.facebook.com/kheszinfo