Ismét a fás-tavi nagypontyok nyomában a Békés megyei bojlisok

Ismét összesereglettek a Fás-tavon a nagyponty horgászat hívei, hogy a IV. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2017. évi első fordulójának keretében megvívjanak egymással és a félszáz hektáros bányató nem éppen szelíd viszonyaival.

A tó két oldalára 6:4 arányban leosztott mintegy tíz csapat a pénteki kezdőnapon rögtön szembesült a tó szeszélyeivel, ami ezúttal a bójázást és etetést nehezítő frontos szelet, illetve az első esti mérlegeléskor a teljes mezőny addigi nullázását jelentette.

A fás-tavi tusában már rutinosabb csapatok természetesen ezt nem vették zokon az egyelőre igencsak marcona arcát mutató, tarajos hullámokat kergető tótól és szolidárisan konstatálták, ha valamely team felől akadóban végződő „majdnem fogás” híre érkezett.

A mai reggelre azonban néhány álláson sikerült megtörni az ellenerőket és matracra kerültek a verseny első halai. Egy 9,70 kg-os szép tükrössel a tízpluszos elitosztály is majdhogynem debütált a Pontycentrum csapata által, akik ugyan ezzel az egy fogással nem foglalták el a vezető pozíciót, de kétségtelenül fontos lépés tettek a végső üdvösség felé.

Persze messze még a hétfői végelszámolás, ahol az összesített eredmények által legjobban teljesítő győztes gárda a versenydíjak mellé pluszban a 2018. évi VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny kvalifikációját is automatikusan megszerzi.

Érdemes tehát figyelemmel kísérni a fás tavi bojlisok küzdelmeit, melyet remélhetően sok szép hal fogása tesz izgalmassá és amelyről igyekszünk részidős eredményekkel beszámolni.

Fotók: Orodán Richárd