Kevesebb halból új BMBT rekord a fás-tavi bojlis kupán

A péntek óta zajló IV. Békés Megyei Bojlis Találkozón talán a vártnál kissé kevesebb hal jelentkezett a verseny középső szakaszában. A bojlisok szerint ez bizonyára annak is köszönhető, hogy a radarképek tanúsága szerint a halak jobbára a vízoszlop felső, melegebb rétegében tartózkodnak, nehéz őket lecsábítani az etetésekhez, a felkínált csalikhoz.

Kijelenthető, hogy a szombati, esővel tarkított hidegfront nem kedvezett a bojlis élettani folyamatoknak – halaknál és horgászoknál egyaránt. Ennek ellenére azért természetesen történtek fogások, még ha nem is annyi, mint a tavalyi évben, amikor ez idő tájt némileg már melegebb volt a Fás-tó vize.

A szombati hidegfront mögött érkező erőteljes felmelegedés végre pozitívabb attitűdöt adott a versenyhez, mi  több,  fontos fordulópontnak bizonyult. Vasárnap délután a tábori csendéletet izgalmas akció villanyozta fel, aminek eredményeképpen matracra került a fás-tavi BMBT versenyek abszolút rekordhala, egy 14,55-es tükrös a CAVITY EYE Team produkciójában. Kisvártatva mérlegre tettek egy gyönyörű 11 kilós pikkelyest is, így tegnap estére kétséget kizáróan ők is a nagy esélyesek közé emelkedtek a mezőnyben.

Példájuk azonban bizonyítja, hogy a ma délután egyig tartó viadalon még bárki „szerencsevonata” befuthat. Hogy mit hozott az utolsó éjszaka és a mai hajrá, illetve kit tett a végelszámolás legüdvösebbé, arról hamarosan beszámolunk.

Fotók: Orodán Richárd