IV. Békés Megyei Bojlis Találkozó végeredmény

A múlt hét végén bonyolódó fás-tavi bojlis találkozó annak ellenére, hogy eleinte kissé lassabb halfogási ütemmel indult, a végére impozáns eredményekkel büszkélkedhetett. A 252 kilogrammnyi összfogás, illetve a BMBT versenyek abszolút legnagyobbját jelentő 14,55 kg-os tükrös megfogása kellemes meglepetésnek számított a tavaly tavaszi – szintén szép – 187 kilogrammos mezőnyteljesítmény emlékével szemben.


A verseny legnagyobb hala

Az élbolyban szokás szerint szoros eredmények döntötték el a sorrendet, amihez ezúttal 40 kiló feletti csapatteljesítmények kellettek. Kivétel mindez alól a győzelmet megszerző CAVITY EYE Team gárdájának fantasztikus menetelése, amely gyakorlatilag majdhogynem ráduplázva a mögötte lévőkre közel 90 kilogrammal ért célba.


A győztes CAVITY EYE Team csapata Szamosi Attila főszervezővel

Számos tíz pluszos haluk – közte a verseny legnagyobbja –  feltétel nélküli megadást vívott ki az érdemek tekintetében. Teljesítményük annak tükrében is figyelemreméltó, hogy tavaly szintén remek eredményekkel vívták ki maguknak – a tavaszi és őszi forduló alapján – az összetett II. helyet.

Az idei tavaszi forduló után tehát alfahelyről vágnak neki az őszi etapnak, ahol kétségkívül nagy esélyesként próbálják majd megszerezni az összesített első helyet, amely ne feledjük, a belépőt fogja jelenteni az ország egyik legnagyobb bojlis ünnepére, a 2018. évi VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Találkozóra.

Fotók: Orodán Richárd


Eredménytábla a verseny hivatalos facebook oldalán ITT