KHESZ hasznosításban a Kákafoki-holtág

Szövetségünk hivatalos tájékoztatást ad arra vonatkozóan, hogy a KHESZ és a MOHOSZ között a napokban aláírásra került az az alhaszonbérleti szerződés, amelynek értelmében a Kákafoki-holtág vagy más néven Szarvas-Békésszentandrási Holt-Körös horgászati hasznosításának joga az elkövetkezendő 15 éves időciklusra a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségéhez került.

Szövetségünk vezetősége egy korábbi döntés alapján az alábbi  2017. évben kibocsátott jegytípusokba integrálja a vízterületet:

  • Összevont éves területi jegy (változatlan áron) 30.000 Ft / 15.000 Ft (január 2. óta kiváltható)
  • Alsóvízi-bővített éves területi jegy – 25.000 Ft / 12.500 Ft (teljes jogú/kedvezményes) (Alsóvízi területi jegyben foglalt vízterületek a Kákafoki holtággal bővítve)
  • Kákafoki holtág (önálló) éves területi jegy  – 18.000 Ft / 9.000 Ft

A Kákafoki holtág szintén változatlan árszabással a KHESZ által kiadott heti, napi, illetve általános éves gyerekjegyekbe is integrálásra kerül. A felsorolt területi jegytípusok közül nyomdai előkészítés alatt álló  alsóvízi bővített és a kákafoki önálló jegytípus leghamarabb várhatóan egy hét múlva lesz kiváltható a tagegyesületeknél és értékesítési partnereknél. A holtág halasítási elképzeléseiről, halászati őrzéséről és a távlati tervekről egy későbbi cikkben adunk tájékoztatást.

KHESZ