Kuttyogatók zenéltek a Körösön

Az elmúlt hét utolsó napján, ragyogó őszi időben került megrendezésre a Körösi Kuttyogató Horgászverseny a Hármas-Körös szarvasi szakaszán (a Hortobágy-Berettyó betorkolástól a békésszentandrási duzzasztóműig). A bázist ezúttal is a versenypálya felénél lévő Harcsás tanya vendégház szolgáltatta. A versenyre 15 csapat nevezett, csapatonként egy csónak/hajóval és két fő versenyzővel.

A napos idő, a kedvező vízállás és a víz tisztasága is sok reményt adott a mezőnynek. A rajt után az egész Körös „zenélt” a kuttyogatók hangjától, miközben különböző csalik és szerelékek kerültek elő, hogy a kuttyogató hangjára felkelő harcsákat kapásra tudják bírni a versenyzők.

A verseny végére hét csapatnak sikerült méretes harcsát mérlegeltetni.

Eredmények:

  1. Papp László, Molysza János – 4795 pont
  2. Török Vilmos, Losonc István – 4450 pont
  3. Hronyecz Tamás, Skorka Árpád – 4145 pont
  4. Zsíros János, Lászik Szilárd – 4010 pont
  5. Májer Péter, Ludas Zoltán – 3540pont
  6. Gombos József, Kabódi Mihály – 3470 pont
  7. Bognár Ottó, Varga Sándor – 2955pont

A versenyzők és egyben a szervező nevében ezúton köszönjük Pelle Zsoltnak, az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület titkárának, a KHESZ vezetőségi tagjának, hogy felvállalta, megszervezte és lebonyolította a versenyt. Köszönjük továbbá Csorja Andornak, a KHESZ Ecsegfalvi Halgazdasága főhalászának a társadalmi munkában elkészített helyszíni ebédet.

Igény szerint jövőre folytatás következik.