Megyei csapatbajnokság – beszámoló

2016. szeptember 25-én került megrendezésre a Békés Megyei Horgászegyesületek Csapatbajnoksága. Idén a helyszín újra Vésztőn a Kecskés-zugi holtág volt, ahol a kellemes környezetről és a nagyszerű vendéglátásról a helyi Mágori HE gondoskodott lelkes és mindig mosolygós népes létszámmal.

A versenyt Krattinger Márton versenyszakbizottsági elnök nyitotta meg. A szabályok és a lebonyolítási rend gyors átbeszélése után a kétfordulós versenyen sorsolási rács segíségével a 11 benevezett csapatot 5 darab 11 fős szektorba sorsoltunk.

Az előző napi edzések alapján látszottak az eltérő taktikák. Sok csapat a nagyobb halak fogásában bízakodott sok szemes etetőanyaggal – volt akinek ez sikerült, de sajnos a többség csak szerény fogást mérlegelhetett a fordulók végén.

Voltak akik finomítottak, kockáztatták a nagyobb halak elleni esélyüket, ez már talán kifizetődőbb volt, de ehhez is kellett a sorsolás adta jó vagy legalább elfogadható hely. Egy taktika volt, ami helytől függetlenül eredménnyel kecsegtetett (főleg az első fordulóban), ez pedig a snecizés volt.

Szektort nyerni biztos nem lehetett vele, de mivel ez csapatverseny, és tekintettel arra, hogy a későbbi győztesnek 4,4-es átlagos szektorhelyezés is elég volt a győzelemhez, így a snecizéssel elérhető 3. vagy 4. hely bizony kecsegtető volt. Itt jegyezném meg, hogy érdekes színfoltja volt a versenynek a másodvirágzásába cseppent Miloszrdni Laci, akit újra snecizni láthattunk.

Az első fordulót nem kis meglepetésre aTimárMix-esek „második” csapata nyerte, a MEP HE-TímárMix (17 pont), megelőzve a snecizős MatchFishing HE Szarvas csapatát (21 p) és hozta magát a hazai pályás Mágori HE Vésztő (23 p) a harmadik helyen.

Délben a szokásos kiváló szíki birkapörköltet szolgálták fel a házigazdák, biztosan elfogyott 100 adagnál is több.

A második forduló izgalmasan alakult. Bizony egy-két délelőtt még nullázó nagyhalas sporttárs beleszólt a szektor eredményébe egy-egy jobb hal megfogásával és a szemközti fák mögött lassan lemenő nap már nem kedvezett a snecizősöknek sem.

Sajnos a várt kárászok, keszegek, pontyok elmaradtak hiába vetettük le felére a bevihető etetető- és élőanyag limitjét.

Nem kis meglepetésre a második fordulót szép pecával a Gyomai HE nyerte és ezzel le is szorította a dobogóról a házigazdákat. Bronzérme mellé meg kell említeni azt is, hogy egy pont híján majdnem a MatchFishinget is megfogták, akiknek nem sikerült csak 1 pontot hozni a vezető csapaton, így meg kellett elégedniük az esüstéremmel.

A 2016-os bajnok a MEP HE-TímárMix csapata lett, akik a második fordulóban még egyszektor utolsó helyet is elbírtak.

A verseny zárszavát Hunya Miklóstól, a KHESZ elnökétől hallhattuk, majd az eredményhirdetésen elnök úr Vésztő polgármesterével, Molnár Sándorral közösen adták át a díjakat.

Gratulálunk minden versenyzőnek, köszönjük a házigazdának a szíves vendéglátást, idén megint a megyei versenyhorgászat éves ünnepe lett a csapatbajnokság!

A 2016. évi KHESZ megyei csapatbajnokság végeredménye:

Helyezés Csapat Pontszám
1. MEP HE-TímárMix 44
2. MatchFishing HE Szavas 47
3. Gyomai HE 48
4. Mágori HE Vésztő  49,5
5. Szeghalmi HE 57
6. Békésszentandrási DHE 57
7. Millenium HE 64
8. Matróz HE-TímárMix 67,5
9. KNER Nyomda HE 72
10. Sarkadi Bárkás HE 74
11. Körös HE Vésztő 80

Cikk: Balogh Attila
Fotók: Nemes Attila