Mikulás hozta a horgászvizsgát

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Ifi Klubjának 2015. évi utolsó programján 12 fő vállalkozott a mikulás-napi horgászvizsga letételére, ezzel az Állami Horgászvizsga Bizonyítvány megszerzésére, melynek díjkötelességét a szövetség az előző évek gyakorlatához hasonlóan idén is átvállalta. A KHESZ békéscsabai székházában vasárnap délelőtt lezajlott esemény, az ilyenkor szokásos vizsgadrukk mellett most egy különleges apropóból fakadóan nem csak izgalmakban bővelkedően, hanem családias hangulatban is telt.

A  vizsgázó fiatalság mellett egy édesapa is vállalkozott arra, hogy gyermekeivel közösen horgászvizsgát tegyen. A “ifi klubos” programok hűséges résztvevőinek számító Karácsonyi család – az édesapa elmondása szerint –, vízparti lelkesedésükhöz híven a vizsgát sem vette félvállról, együtt készültek fel.

Az írásbeli és szóbeli részből álló vizsgán a résztvevőknek számot kellett adniuk legfontosabbként a horgászat jogszabályi környezetének ismeretéről, a halakra vonatkozó fajlagos tilalmakról, a hazai halfauna tagjainak felismeréséről, a horgászat etikai szabályairól.

A háromfős vizsgabizottság egyöntetű véleménye volt, hogy az Ifi Klub keretén belül szervezett vizsgán a gyermekek ügyesen szerepeltek, többségük kiváló eredménnyel szerezte meg horgászvizsga bizonyítványát, többek között Karácsonyi Noémi, aki hibátlan tesztalapot töltött. A jó eredményeket nagyban segítette a vizsga előtti héten tartott felkészítő előadás, amelyen a jelek szerint érdemes volt részt venni.

Az eredményhirdetés különösen örömtelinek bizonyult, hiszen mindenki sikeres vizsgát tett, és az immár hivatalosan is horgásszá lett horgászok – így, Mikulás napján – az ünnepibbnél is kicsit ünnepibb hangulatban vehették át az Állami Horgászvizsga Bizonyítványukat.

A közös fotó előtti utolsó szó jogán Nemes Attila a szövetség ügyvezetője minden szabályismeret és gyakorlati készség felett álló gondolatként hangsúlyozta: horgászként nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a halak élőlények, ezért a kíméletes bánásmód alapvető hozzáállás kell legyen velük szemben.

KHESZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük