“Módszerek harca” horgászverseny a gyulai Poklás csatornán

A KHESZ Verseny Szakbizottsága szeptember 18. péntek délutánig várja a jelentkezőket a Szövetség 2015. tavaszán kezelésbe vett kiváló halasítottságú horgászvizén, a gyulai Poklás csatornán megrendezésre kerülő “módszerek harca” páros horgászversenyre. A verseny időpontja: 2015. szeptember 27. Regisztráció, helysorsolás: 8 órától, verseny egy fordulóban, két szektorban 10-16 óráig tart. Nevezési díj: 1.000 Ft. A versenyen egy időben egy horgászbottal, a hatályos jogszabálynak megfelelő minden nemű szabályos horgász készséggel és módszerrel lehet (feeder, bojlis készség, match, stb.) A horgászkészség összeállítására (pl: feeder módszerek) a horog mellé kötés, csalitüske, szilikonos rögzítők, stb. használhatóak. A csapat tagjai által az alkalmazott módszer szabadon választható. Részetes versenykiírás:

„MÓDSZEREK HARCA” A POKLÁS CSATORNÁN

Versenyszervező: KHESZ Verseny Szakbizottsága
Helyszín: Poklás csatorna, Gyula
Időpont: 2015. szeptember 27. vasárnap 8 órától-16 óráig
Nevezés: 2015. április 7. keddtől 2015. szeptember 18. péntekig (e-mailen, telefonon, vagy személyesen a KHESZ elérhetőségein) A nevezés elfogadásának feltétele a nevezési díj befizetése. Kérjük a nevezésnél megjelölni a nevezési díj befizetésének módját. A helyszíni nevezési díj fizetését kérjük a nevezéskor előre jelezni. Határidőn túli és helyszíni nevezést a Szakbizottság nem fogad el.
Nevezési díj: 1 000 Ft / csapat, mely a verseny eredményhirdetését követően vacsorát tartalmaz. A nevezési díj utalással, csekken, a KHESZ székházában és a helyszínen személyesen is befizethető. A helyszíni nevezési díj fizetését kérjük a nevezéskor előre jelezni. Csekken és utalással történő fizetésnél kérjük feltüntetni: „Poklás verseny’
Díjazás: az 1-3 helyezett serlegben és éremben, továbbá támogatóink által értékes tárgynyereményben részesül. A legnagyobb halat kifogó különdíjban részesül.

Verseny időbeosztása: Találkozó: 8 órakor, sorslás 8 órától, verseny 10-16 óráig.

Versenyszabályok:

a verseny előre kitűzött, sorsolt helyeken történik. A sorsolás menete: a nevezett csapatok, a nevezési díj befizetésének sorrendje szerint húzzák ki azt a számot, ami meghatározza, hogy a következő körben mely sorrendben történik az helyek kisorsolása.
Egy csapat három főből áll, melyből két fő horgászik, egy fő segítő, aki jelen van, etetőanyagot keverhet, szákolhat, előkészíthet, de a horgászni a két helyet húzott horgásznak kell.A csapat két horgászó tagja külön szektorban foglal (illetve sorsol) helyet.
A versenyen versenyzőnként egy időben egy horgászkészség-horgászbot használata engedélyezett.
A verseny alkalmával az általános horgászokmányok meglétét a szervezők ellenőrzik (állami horgászjegy, fogási napló, egyesületi tagság és szövetségi regisztráció), a verseny nevezési díja tartalmazza a verseny alkalmára a területi jegy árát is.
A kifogott halakat mérlegelésig haltartóban kell tárolni, majd a mérlegelés után azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízterületre
az értékelésbe kizárólagosan az élve mérlegelt méretkorlátozott és tilalmi idővel védett (napi darabszám korlátozással szabályozott) hal számít be méretkorlátozásra tekintettel. A rendezők a mérlegelést folyamatosan végzik, (visszahelyezés esetén matrac, fertőtlenítő használata javasolt) a mérlegelésig a kifogott hal tárolása kíméletesen, szákban, pontyzsákban, pányvázva, stb. történhet.
az eredménybe a kifogott hal összsúlya grammban kerül beszámításra, (holtverseny esetén a versenybírók állásfoglalása alapján a kifogott halak darabszáma, vagy a legnagyobb egyedsúlyú kifogott hal dönt.)
Etetésre darált etetőanyag, bojli, pellet, method mix, főzött és erjesztett magvak, élő csali egyaránt használhatók. A verseny időtartama alatt összesen 12 liter etető anyag használható fel. Szúnyoglárva etetésre és csalizásra sem használható.
a versenyen a hatályos jogszabály szerint horgászni minden nemű szabályos horgász készséggel és módszerrel lehet (feeder, bojlis készség, match, stb.) A horgászkészség összeállítására (pl: feeder módszerek) külön korlátozás nincsen. Módosítva: 2015.07.20A halcsali kizárólag a horgon helyezhető el. Mellékötés, csalitüske, szilikonos rögzítők, stb. nem használhatóak. A csapat tagjai által az alkalmazott módszer szabadon választható.
a verseny partról történik, csónak, etetőhajó, egyéb – nem partról horgászkészség által bejuttatott – etetésre használt vízen úszó eszköz használata tiltott.
a versenyszabályokat, a Poklás csatorna helyi horgászrendjét és a MOHOSZ Országos Horgászrendjét be nem tartó versenyzők a versenyből azonnali kizárásra kerülnek
a verseny alkalmával megfogott hal nem vihető el
a versenykiírásban nem szabályozott, egyedi kérdésekben a versenyszervezők állásfoglalása a mérvadó.
A horgászállásokat tisztán, rendezett állapotban kell hagyni.

A szervezők, a résztvevő csapatok tagjainak, a versenyt meglátogató vendégeknek testi épségéért, illetve értékeiért sem anyagi, sem más jellegű felelősséget nem vállalnak, a versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt.

A versenyen résztvevőknek a verseny végén, az eredményhirdetést követően helyszínen vacsorát biztosítunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük