MOHOSZ pályázat keretében érkeztek jelölt kecsegék a Körösökbe

A MOHOSZ ÁPFE–V/7/2023. „A kecsege állománynövelő telepítése és a fogások monitorozása a foghatóvá tétel érdekében III.” jogcímen meghirdetett, és elnyert pályázata keretében a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége tegnap és ma, összesen 400 kg, egyedi jelöléssel ellátott kecsegét helyezett ki a Hármas-, Sebes-, Kettős- és Fekete-Körösbe.

A Körösökben egykor stabil állományokkal rendelkező, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkult vérteshalak érkezése nem újdonság a térség folyóvizeinek életében. A KHESZ már 2010-ben programot hirdetett a kecsegék fogyatkozó állományainak megerősítéséért, azóta minden évben, így idén tavasszal is sor került saját forrásból történő telepítésükre.

Kérjük a horgászokat, hogy jelölt kecsege fogása esetén jegyezzék fel a krotálián (jelölő pálcikán) olvasható egyedi azonosító számsort és elérhetőségeink valamelyikén küldjék el számunkra.

A most telepítésre kerülő kecsegéket régi haltermelő partnerünk a Rideg & Rideg Fish Farm Kft. biztosította, munkájukat ezúton is köszönjük.

„Jelen haltelepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg.”