Kiváló szereplés a feeder klubcsapat bajnokságon

2023. október 6-7-8-án került megrendezésre a Szeged melletti Maty-éri evezőspályán a VIII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokság, melyre 25 csapat adta le nevezését. A Körös-vidéket a MEP Horgászegyesület tagjaiból álló, TIMÁR MIX–MEP–FERRO PROJEKT csapat képviselte. Tagjai: Nyári Tamás csapatvezető, Hegedűs József edző, Lipták Zsolt másodkapitány, Erdei Attila, dr. Kutyej Lajos, Kézsmárki Attila, Szabó József, Szabó Ernő, Tor Imre versenyzők.

Tekintettel arra, hogy az ország legjobb feedercsapataival kellett megmérkőznünk, reális célként fogalmaztuk meg, hogy a mezőny első felében végezzünk, lehetőleg az első 10 csapat között.

Ha Maty-ér, akkor pontyot kell fogni. Ennek megfelelően kezdtük meg a csupán két edzésnapból álló felkészülést pontyos etetőanyag, őrölt kukoricapogácsa (TTX), csemegekukorica, különböző főtt magvak, csonti felhasználásával. Az eredményes horgászat a megfelelő távolságok kiválasztásában, a fenti csalogatóanyagok arányában, felhasználásában, az etetés ütemében, és a jó helyzetfelismerés adta váltásokban rejlett.

Az Erdei Attila, Kézsmárki Attila, Szabó József, Szabó Ernő, Tor Imre összeállítású kezdőcsapattal vágtunk neki az első versenynapnak. Az un. hátterezést – az utólagos versenyzői visszajelzések szerint remek összhangban és kellő segítséget nyújtva – Nyári Tamás, Hegedűs József, Kutyej Lajos és Lipták Zsolt végezte. Az első fordulót a csapat a 10. helyen zárta. Úgynevezett „elszálló” (azaz a csapatátlagnál lényegesen rosszabb eredményt elérő) versenyzőnk nem volt, így a második versenynapra cserét nem jelentettünk be, a csapat változatlan összetételben folytatta a küzdelmet.

A második versenynapra beépítettük az első versenynap tapasztalatait, így magabiztosabban vágtunk bele a fordulóba. A csapat a nap harmadik legjobb eredményével, a lehetséges 125-ből 29 pontot szerezve   felzárkózott a 4. helyre. A szektoreredményeket is érdemes felidézni: a 25 fős szektorokban Erdei Attila 1, Szabó József 5, Kézsmárki Attila 7, Szabó Ernő 7, Tor Imre 9 ponttal állt fel.

A dobogótól 7 pont választott el akkor bennünket, de a tabellán előttünk álló Carp Zoom előnyének lefaragása igen kemény diónak tűnt, nem beszélve arról, hogy ennél kisebb pontkülönbségek választottak el az utánunk következőktől. Nem adtuk fel a reményt arra, hogy befogjuk a harmadik helyen álló CarpZoom-os versenyzőket, így „mindent bele” érzéssel foglalták el versenyzőink a versenyládáikat, a hátterek pedig a „rendezői” székeket. Küzdelmes, nehéz öt óra volt… A megérkező hidegfront is némileg befolyásolta, módosította a kialakított taktikát. A versenyzőink a növekvő széllel dacolva küzdöttek, míg a háttérben segítők nem győztek a pályán „szaladgálni”, hogy megfelelő információval lendítsék ki a haltalanabb időszakokból a horgászókat. De a Carp Zoom csapata is beerősített, biztosan őrizték a már megszerzett pozíciójukat…

A pozíciónk megvédése nekünk is sikerült. A 25 csapatból álló országos mezőnyben kiegyensúlyozott és magabiztos horgászattal az előkelő 4. helyen fejeztük be vasárnap a versenyt. Bár nem volt egyéni díjazás, a teljesítményünket jól mutatja a 125 fős mezőnyben elért egyéni eredmények: Erdei Attila 14., Kézsmárki Attila 23., Tor Imre 29., Szabó Ernő 32., Szabó József 35.

„Szép volt fiúk!” – köszöntük meg egymásnak az ötnapnyi összetartást, tényleg jó volt MEP-es csapattagnak lenni.

És akik nélkül nem sikerülhetett volna (támogatóink):

  • Ferro Projekt Kft. Békéscsaba
  • Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége (KHESZ)
  • MEP Horgászegyesület
  • Nyári Tamás ev.
  • Timár Mix Kft.