Pardi Tamás magabiztos sikere a XIV. Halibi horgászversenyen

2018. szeptember 21-23. között immár 14. alkalommal került megrendezésre a Halibi horgászbolt szervezésében a mezőberényi és a köröstarcsai horgászok legjobban várt maratoni megmérettetése a Kettős-Körösön. A versenypálya a folyó békési hídjától egészen a köröstarcsai hídjáig tartott. Az előzetes időjárás előrejelzés nem adott ugyan bizakodásra okot, azonban így is 27 nevező vetette be szerelékét hajójáról vagy éppen a partról abban reménykedve, hogy az idén az ő nevük kerül majd fel a már patinássá nemesedett vándorserlegre.

Alighogy megkezdődött a verseny, máris egy szép pontyhoz hívták mérlegelni a versenyszervezőket. Pardi Tomi egy 7,9 kilogrammos ponttyal iratkozott fel, melyet még három kisebb, méretes példány követett. Ekkor még kevesen gondolták, hogy ez a valóban remek teljesítmény a győzelemhez is elég lesz. Nem sokkal később egy termetes süllő megfogásáról érkezett hír. Somvári Zoli 2 gramm híján 4 kilogrammos süllője a legnagyobb ragadozóhal díjáért szállt versenybe.

Amíg a horgászok a vízen tették a dolgukat, addig a bázis négy fáradhatatlan motorja, Krcsmárik Marci bácsi, Pecze Peti, Pálfi Laci és Urbancsek Zoli a vendéglátóval, Krcsmárik Tibivel karöltve a hamisítatlan körösparti babgulyásról, pirított májról, valamint marhapörköltről gondoskodott a versenyzők számára.


Marhapölköltre várva

A küzdelem vége felé vasárnap délig folyamatosan érkeztek a bázisra a versenyzők bemutatni a mérlegelni valót. Az eredmények összesítésénél kiderült, hogy 27 horgászból 11-en voltak eredményesek. Bár igazán nagy hal idén nem került horogra, a mérlegelő szákba azért került egy-egy szebb ponty, amur, keszeg.


 Egy szép körösi „dudaorrú” keszeg


A második helyezés legfőbb letéteményesei


8,05 kg

A verseny végén elsőnapi kiváló teljesítményének köszönhetően Pardi Tamás örülhetett, a második helyet a tavalyi győztes Bondár Ákos szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az az Emrich Zoltán állhatott, aki csupán 35 dekagrammal maradt le a fényesebb éremről.


Nekik igazán megérte áztatni a zsinórokat

Rendhagyó módon Krcsmárik Tibi különdíjról is gondoskodott a legnagyobb békés, illetve ragadozó hal megfogójának, azonban Barna Pista felajánlásának köszönhetően a saját maga által készített pálinkából is gazdára talált egy palack, mégpedig a versenyben 9. helyen végzett versenyző számára.


Különdíjasok

A végeredmény:

  1. Pardi Tamás – 18300 gramm
  2. Bondár Ákos – 12900 gramm
  3. Emrich Zoltán – 12550 gramm
  4. Nagy István – 11000 gramm
  5. Kolozsi Tamás – 8010 gramm
  6. Galó Pál – 7060 gramm

Különdíjasok:

  • Legnagyobb békés halat megfogó horgász: Pardi Tamás – ponty, 7900 gramm
  • Legnagyobb ragadozó halat megfogó horgász: Somvári Zoltán – süllő, 3980 gramm
  • A versenyben a 9. helyezést elérő horgász: Boczonádi Lajos – 3320 gramm (egy darab csuka!)

A verseny ismét bizonyította népszerűségét, valamint azt, hogy a mezőberényi-köröstarcsai horgászok remek közösséget alkotnak egymással.

Jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Cikk, fotók: Székely Tibor