Rajz verseny díjátadó ünnepségét tartotta a KHESZ Ifi Horgászkulbja

A KHESZ Ifi Horgászklubja 2014. október 24-én pénteken 17 órától tartotta az éves programjában meghirdetett „Ekkora halat fogtam és közben mit láttam” mottójú, általános- és középiskolások számára meghirdetett rajzverseny díjátadó ünnepségét a Békés Megyei Könyvtár előterében.  A pályázatra összesen 39 rajz érkezett be a Szövetséghez, melyekből legnagyobb aktivitást a 6-10 éves korcsoport mutatta. A pályamunkákat Boldog Gusztáv természetvédő és fotográfus és Dr. Kutyej Lajos a KHESZ alelnöke Novák Attila vizuálpedagógus elnöklete mellett értékelték a kiírásban szereplő 6-10, 11-14 és 15-18 éves korosztályban.

A zsűri elnöke az értékeléskor a következőket fűzte hozzá:

– A természet, a vízpart, a hullámzó víz, a csobbanások és a cikázó halrajok minden gyerek számára életre szóló élményt nyújtanak. Azok, akik a horgászatot választják az újraélhető lehetőségek többszörösét kapják. A legkisebb hal kifogásának története és emlékképe is felnő, felnagyítódik, főleg ha első zsákmánya a leendő fiatal horgásznak. A rajzolás adta „élmény dokumentáció” nemhogy elvesz, de ki is egészítheti, súlypontozhatja a lejátszódott történeteket. A pályázat célja a fiatalok természetben töltött idejének, ezen belül a horgászatban átélt élményhalmazának a képi feldolgozása volt.

– A beérkezett alkotásokat a zsűri a szerzett élményanyagok és a korosztályra jellemző ábrázolási karakterjegyek hitelessége és ötletessége alapján differenciálta. A díjazott fiatalok munkáin kiemelkedett az egyéni látásmód, a szakmai alaposság, és a kompozíció ötletessége.

A szakmai zsűri a beérkezett pályamunkák darabszámához igazodva 6-11 éves és 11-14 éves kategóriában három, még 15-18 éves kategóriában egy alkotást díjazott. Mivel csoportos alkotások igen szerény számban érkezetek be, ezért külön díjat ez alkalommal nem osztott ki.

– Minden pályázónak gratulálunk, és további sikeres horgászattal és a természetcsodáinak vizuális megismertetésével sikerekben halba gazdag jövőt kívánunk!

A díjátadó ünnepségen Nemes Attila, a KHESZ ügyvezetője és Takács István, a KHESZ Ifi Klubjának vezetője köszöntötte a megjelenteket, helyezetteket és szülőket, majd az értékelt pályamunkákról Boldog Gusztáv foglalta össze a zsűri véleményét. A program zárásaként elhangzott, hogy a vízparti aktív kikapcsolódáskor tapasztalt élmények egyéni alkotásokban történő megjelenítéséről az idei évhez hasonló pályázatot az elkövetkezendő években is meg fogja hirdetni. Az Ifi Klub vezetői zárószavait idézve: – bízunk abban, hogy a következő szezonban minél több szép, élményekben gazdag alkotás érkezik be a Szövetséghez. Az oklevelek és díjak átadása után a KHESZ csokoládétortával lepte meg az eredményhirdetésen résztvevőket.

Díjazottak:

6-11 éves korosztály

  1. Gress Éva – 7 éves – Gulyás Mihály Általános és Művészeti Alapfokú Iskola, Csorvás
  2. Karácsonyi Dávid – 8 éves – Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, Békéscsaba
  3. Urbán Kristóf –  8 éves – Erzsébethelyi Általános Iskola, Békéscsaba

11-14 éves korosztály

  1. Bai Dániel – 14 éves – Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Békéscsaba
  2. Ancsin Tamás – 14 éves – Lencsési Általános Iskola, Békéscsaba
  3. Komlósi Hajnalka – 14 éves – Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Békéscsaba

15-18 éves korosztály

– Braun Krisztián – 16 éves – Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola, Békéscsaba


Az eredményhirdetésen megjelent díjazottak: (jobbról balra): Komlósi Hajnalka, Bai Dániel, Gress Éva, Ancsin Tamás, Braun Krisztián

Cikk, képek: KHESZ

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük