Táboroztunk… – a Sarkadi Horgász Egyesület élménybeszámolója

A Sarkadi Horgász Egyesület ismét megszervezte Horgász és szabadidős táborát, melyben 30 általános iskolás gyermek, 4 pedagógus és 6 felnőtt segítő vett részt. Jellemzően táborunkba nemcsak horgászat iránt érdeklődő és azt művelő gyerekek érkeznek, ezért mindig készülünk más programmal is, hogy mindenki jól érezze magát.

A tábor alapvető célkitűzése a horgászat megismertetése és a szabadidő hasznos eltöltése volt. Délelőttönként a résztvevők horgásztak a Bárkás-csatornán vagy az Éden-tavon, délután pedig érdekes programokat szerveztünk, melyeken szabad választás alapján vettek részt a gyerekek. Többek között lehetett csocsózni, üvegfestékkel képeket készíteni, kavicsokat festeni, meg lehetett tanulni makramézni és volt játékos vetélkedő is. Meglátogatott Bennünket Halász Gergő, aki a kívánságokat teljesítve beavatott minden érdeklődőt a lufihajtogatás alapjaiba, majd megmutatta az óriás buborék készítés rejtelmeit.

Kedden Szarvasra kirándultunk, ahol látogatást tettünk a Halkutató Intézetben és a Kákafoki- holtágon sétahajóztunk. A nap végére gyerek és felnőtt élményekkel gazdagodva, fáradtan tért haza.

Akik vállalták, azok a hét során horgászvizsgára felkészítő foglalkozásokon vettek részt és a pénteken szervezett horgászvizsgán eredményesen adtak számot tudásukról, így horgászvizsga bizonyítványt szereztek.

A nagy melegben igazi felüdülést jelentett az udvaron felállított medencében fürdőzés, volt vízibomba csata is, ahol a fiatalok feltalálták magukat és átváltottak vödrös locsolkodásba.

Pénteken a szülőkkel szalonnasütéssel egybe kötött táborzáró családi estét tartottunk, ahol a „bátrak” sátorban éjszakáztak. Az egész heti programsorozat sem fárasztotta ki a gyerekeket, voltak, akik éjszaka egy órakor megéheztek és kolbászt sütöttek, a felnőttekkel twistereztek vagy éppen csocsóztak. Negyed négykor ért véget a „buli”. Másnap reggel igazi meglepetés volt a Bálint Imre által reggelire készített finom bundás kenyér.

Évek óta szervezem a tábort és mindig jóleső érzés, hogy támogatókat tudunk találni a lebonyolításhoz, hálás szívvel köszönöm segítségüket, pénzbeni és természetbeni felajánlásaikat. A gyermekek szülei is lehetőségeikhez mérten meglepnek Bennünket, így köszönjük Balog Bence szüleinek a fagyit, Sárközi mamának a finom sárgabarackot, Dékány Márk szüleinek az ásványvizet, Bálint Brendon szüleinek az üdítőt és dinnyét, valamint a helyszínbiztosítást.

Köszönjük a lebonyolításban nyújtott segítséget az egyesület önkénteseinek Czeglédi Károlynak, Sebestény Mihálynak, Tóth Lászlónak, Nagy Zsolt Edének, Dékány Norbertnek, Bálint Imrénének, Zoltáni Andrea, Juhász Kitti és Frankó Rita tanár néniknek és a támogatóinknak: Mokán István polgármester úrnak, Doxabó Élelmiszerboltnak, Bundzsák Horgászboltnak, KO-ANDI Kft-nek, Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének, Sarkadi Bárkás Horgász Egyesületnek a horgászati lehetőséget az Éden tavon, Debreczeni György vállalkozónak, Borbély Andornak, a Környezetért, Egészségért, Sportért Egyesületnek, egyesületünk Dánfoki főzőversenyen győztes csapatának tagjainak ( Bálint Imre, Kovács Adrien, Tóth Lajos, Ungor Gábor).

Sebestény Mihályné
Sarkadi Horgász Egyesület elnöke