Tájékoztatás a zárt vizek tavaszi vízfeltöltéséről

A KHESZ hasznosításába tartozó zárt vizek (holtágak, csatornák) téli vízszintről nyári vízszintre való feltöltése az előző évek gyakorlatának megfelelően vízterülettől függően már március elején elkezdődött az egyes területi egységek vízgazdálkodását felügyelő és végző szervek által (Körösi Vízgazdálkodási Társulat, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és Gyomaendrőd Város Önkormányzata).

A halőreinktől kapott friss információk szerint a horgászvizeinek vízfeltöltése néhány kivételtől eltekintve áprilisra befejeződött és mind a vízszintet, mind a vízminőséget illetően az évszaknak megfelelő, kedvező állapotokkal várják a partjaira látogatókat.

A frekventáltabb vízterületek közül a Peresi-, a Kákafoki-, a békésszentandrási Sirató-, illetve a Félhalmi-holtág és a gyomaendrődi belterületi holtágak többsége már teljes nyári vízkészlettel rendelkezik. Kivételt képez a Hantoskerti- és a Fűzfás-zugi-holtág, amelyeken technikai okok miatt még nem kezdődött meg a vízfeltöltés, illetve a gyomaendrődi Sirató-holtág, amelynek feltöltése várhatóan a holnapi napon fejeződik be.

Ugyanezek a kedvező állapotok mondhatóak el a Szövetségünk kezelésében lévő főbb csatornatestekről is, híreink szerint a Füzsgyarmat térségében lévő Alsó-Ó-Berettyó-csatorna feltöltése várat még magára.