Többszáz gyermeket csábított vízpartra a Sulikupa

A legtöbb tankerületi helyszínen az elmúlt hétvégén zajlottak le a VII. Körösvidéki Sulikupa selejtezői (Békés: Puskaporos-tó; Békéscsaba: Élővíz-csatorna; Kondoros: Horgásztó; Mezőkovácsháza: Homokbánya-tó; Mezőtúr: Hortobágy-Berettyó folyó; Orosháza: Orosházi Béke homokbánya horgásztó; Sarkad: Bárkás-csatorna; Szeghalom: Kecskés-zugi holtág, Vésztő, Szarvas: Kákafoki holtág).

 A didergős reggel után hol felhősebb, hol naposabb időben, de általánosan derűs tavaszi hangulatban ragadtak horgászbotot a gyermekek, hogy kivívják a Fűzfás-zugi-holtágon 2023. május 21-én esedékes döntő részvételi jogát.

Minden helyszínen szoros verseny alakult ki, de ezúttal sem a véletlen döntött a legjobb helyezésekről. A pecabot minél gyakorlottabb forgatása, a csalizásban, horogszabadításban, esetleges gubancolásban való jártasság a horgászszerencsénél most is sokkal többet ért.

Természetesen a szervezők a kevésbé rutinos, kezdő kishorgászokat sem hagyták cserben. A KHESZ az elért eredményektől függetlenül minden gyermeket ajándékkal jutalmazott.

A Körösvidéki Sulikupa selejtezői a jövő hét folyamán a gyulai tankerületi helyszínen folytatódnak, amely után a döntőbe jutott csapatok hivatalos listáját egy külön posztban hirdetjük ki.

A selejtezőkön elért eredményekhez gratulálunk!

Képalbum: https://www.facebook.com/kheszinfo