Vadvízi kuttyogató horgászverseny a Hármas-Körös szarvasi szakaszán

Első alkalommal kerül megrendezésre a Hármas-Körös szarvasi szakaszán a Vadvízi Kuttyogató Horgászverseny, melyet Csernák Zoltán (“A magányos kuttyogató”) ötlete alapján a Víz-Hal-Ember közhasznú alapítvány szervez. Mivel az alapítvány nem nyereségorientált, így a nevezési díjakból befolyó összeget egyrészt díjazásra, másrészt a versenyzők ellátására, harmadrészt pedig harcsatelepítésre fordítják szervezők. A verseny fő támogatója, mint vízkezelő a KHESZ, a verseny 2013. június 15-én 6-18 óra között kerül megrendezésre a mezőtúri komátkelő és az Hármas-Körös 55. folyamkilométere között. (Bővebb információ a további információra kattintva olvasható.)

2013 év vadvízi kuttyogatója – Hármas-Körös, Szarvas

Helyszín: a Hármas-Körös KHESZ által kezelt, a kompátkelőtől az 55-ös folyam kilométerig terjedő szakasza.
Megközelítés: Szarvasról Békésszentandrás fele haladva, Szarvastól pár száz méterre, jobbra fordulva az Arborétum felé haladva jutunk el a Szarvas-Mezőtúr közötti kompátkelőhöz.
Alaptábor: Az alaptábor helyszíne megváltozott. Az új helyszín az eredetitől 400 méterre található, a Hármas-Körös gátjának mentett oldalán, a Holtág szivornyája mellett. Az úgynevezett “Janecskó Kemping” zárt, őrzött területén lesz a péntek esti megnyitó és minden más program is. Itt lehet sátorozni, itt található áram, víz és mosdó is. A vendégeink vasárnap estig díjmentesen sátorozhatnak a területen. GPS: 46°53’56.38″É; 20°32’37.46″K, illetve: 46.899009,20.543899
Sólyázás: A saját, hozott hajókat a komp mindkét oldalán vízre lehet tenni. A mezőtúri oldalon kényelmesebb a rámpa és bármely időjárásban is jól használható, de a komp fizetős. A szarvasi oldalon esős időben csak összkerék meghajtással lehet elakadás mentesen sólyázni, de száraz időben megfelelő a terep. A köteles komp júniusban reggel 5-től este 9-ig üzemel.
A kompátkelő egyben a versenypálya alsó határa is.

Versenykiírás, szabályok:
– 2 fős csapatverseny + 1 fő passzív kísérő engedélyezett (azaz egy csónakban 2 fő versenyző horgászhat, a kísérő semmilyen módon nem segíthet, de pl. fényképezhet)
– nevezési díj: 5 000 Ft/fő, azaz 10 000 Ft csapatonként
– területi engedély: a KHESZ a verseny fő támogatója, így a versenyzők napijegyeit biztosítja
– időtartam: 2013-06-15 06:00-18:00 (12 óra), meleg ebéd: 12-14 óra között a verseny ideje alatt folyamatos. Vacsora, eredményhirdetés 18:30-kor
– felszerelés: az Országos Horgászrendnek megfelelő, szabályos kuttyogató felszerelés.
– vontatás, sleppelés kézben tartott bottal is TILOS.
– halradar: használható
– díjazás – Az első 3 csapat és a legnagyobb harcsát fogó horgász serleget, vagy érmet kap. Az első helyezett csapat egy évre elnyeri a “2013. év vadvízi kuttyogatója” címet, és a vándorkupát.
– pontozás, értékelés: csak a 60 cm-nél nagyobb harcsa számít, farokvégig mérve, egyedenként 1000-pont, + grammonként 1 pont (pld. 1850 gr-os harcsa 1000+1850= 2850 pontot ér.
– a mezőny húzott sorszám szerint indul (10 másodpercenként)
– saját láthatósági mellényt minden csapat hozzon magával, mert a mérlegelő hajónak ezzel jelzi, hogy mérlegelést kér.

Hallal való bánásmód:
– pontyzsák használata kötelező.
– a zsákmány felfűzése és a vágóhorog használata tilos. (Erre szolgáló eszközt a csónakban tartani is tilos).
– minden harcsa mérlegelés után visszaengedésre kerül.
– a sokkot kapott, vagy bármi okból kimúlt harcsák mérlegelését a versenybírók megtagadják
– a kimúlt harcsát is le kell adni!

– a nevezési lap hátulja a fogás jegyzőkönyvezésére szolgál, amit a bírók töltenek ki mérlegeléskor, és minden bejegyzést lepecsételnek)
– hajók, csónakok kizárólag a vízi közlekedés szabályainak megfelelően, az előírt kötelező felszereléssel és szükséges jogosítvánnyal együttesen használhatóak. 
– vízreszállás és versenyzés saját felelőségre történik.
– közlekedés: benzinmotorral csak a szükséges és elfogadható mértékben szabad a versenytársakat megközelíteni, hullámkeltés és motorbőgetés nélkül.

A fenti szabályok bármelyikének be nem tartása a versenyből való azonnali kizárással jár:

Pontos információ: Varró Zoltán 20/5968073 Csernák Zoltán 30/2071070

Jelentkezés, regisztráció: http://www.vizhalember.hu/page/1159/html/20130614-15-kuttyogato-verseny.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük