Versenyösszefoglaló – Növendék harcsáké volt a főszerep a Fás tavi harcsafogó versenyen

A KHESZ az idei év első csónakos harcsafogó horgászversenyét április 26-28. között rendezte meg a békéscsabai Fás tavon. A fokozott érdeklődés és jelentkezés miatt a 15 csapatra korlátozott mezőnyt a szervezők kitolták, így  21 csónakos csapat indult el a Fás tavon április 26-án pénteken 16 órakor. A nevezők között egyaránt tisztelhettünk rendszeres, visszatérő és először részt vevő harcsahorgászokat, mind helyből, a megyéből és megyén kívülről is.

Ugyan az időjárás kegyes volt, azonban az időpont megválasztását ez alkalommal nem sikerült teljesen eltalálni, mivel az összesített eredmények alapján növendék harcsák kerültek horogra. A verseny ideje alatt a résztvevő 21 csapat 42 versenyzői összesen 86 darab harcsát fogtak, köztük a legnagyobb 1,14 kg-os súlyt nyomott.  Mivel az összesítéshez legalább egy méretes példány kellett, ezért – még ha több méret alatti hal is horogra került – több csapat nem tudott „labdába rúgni”. Egy azonban biztos, hogy a most visszahelyezett növendék harcsák a Fás tó megfelelő táplálékhal ellátottságának köszönhetően akár már augusztusra, de egy év múlva biztosan biztosítani fogják a harcsafogó versenyek sikerességét.

A versenyzők nevében külön köszönetet mondunk a KHESZ Halászati őreinek, Balda Miklósnak, Mézes Zsoltnak a verseny lebonyolításért, továbbá Ignácz Sándornak a szombati ebéd elkészítéséért.  

A versenyben szintén részt vevő gyomaendrődi Dusek András két darab saját készítésű kuttyogatót ajánlott fel vgaszdíjként a versenyben végig részt vevő legkitartóbb, azonban a legkevesebb halat fogó csapat részére. Különdíjat kapott Gabnai Sándor és Guller Gábor. Köszönjük a felajánlást.

Eredmények:

1. Baumann Ferenc, Such András csapata – 20,4 kg – 31 darab
2. Csicsely András, Veres Lajos csapata – 12,24 kg – 19 darab
3. „Rókadombi Zsiványok” csapata – 3,86 kg – 5 darab

Cikk: Neat, fotók: Simi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük