XX. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny – kiírás, nevezés, program

Az I. Békés Megyei Horgász–Vadásznap keretin belül megrendezésre kerülő XX. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny hivatalosan is kiírásra került. Nevezési tudnivalók, részletes program, letölthető nevezési lap és programplakát az alábbiakban:

XX. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny
Készítsük el közös ételeinket! – „Vadat és halat, s mi jó falat…”

Időpont: 2018. augusztus 25. (szombat)

Helyszín: Gyomaendrőd, Erzsébet-liget

Nevezési díj: 3.000 Ft

  • A nevezési díj halat nem tartalmaz; a helyszínen fizetendő; egy sörpad garnitúrát tartalmaz, mely a helyszínen vehető át.
  • A főzéshez a helyszíni regisztrációs pultnál előzetes jelzés alapján élő ponty igényelhető 800 Ft / kg-os áron. (Élő-tisztítatlan állapotú!) Az igényelt hal 7:15-től 10 óráig folyamatosan átvehető.
  • A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége tagegyesületeihez tartozó főzőcsapatok nevezési díja 5 kg élő pontyot foglal magában, mely a tagegyesületi vezető igazolásával és a nevezési díj befizetésének igazolásával a helyszínen 7:15-től kerül kiosztásra.

A VERSENYEN VALÓ RÉSZVÉTEL ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT, melyet kérünk legkésőbb 2018. augusztus 20. 16 óráig megtenni. Regisztráció: kfkk.gyomaendrod@gmail.com, iroda@khesz.hu

Főzőkategóriák:

  • 1. Tiszai-körösi jellegű halászlé
  • 2. Dunai jellegű halászlé
  • 3. Egyéb hallé (Korhely hallé, halcsorba, stb.)
  • 4. Egyéb halétel (harcsapaprikás, füstölt hal, sült hal, stb.)

A főzőcsapatok a rendezvény napján 6:45-től foglalhatják el a kijelölt főzőhelyeket. A főzőhelyre a gépjárművel történő behajtás kizárólag a kipakolás idejére lehetséges, utána a gépjárműveket a kijelölt parkolókban kell elhelyezni. A főzőcsapatok kipakolására a rendezvény napját megelőzően 2018. augusztus 24-én pénteken 15-19 óráig is lehetőség van.

Az ételek fatűzön való elkészítése tűzveszélyességi okokra tekintettel nem – vagy végső esetben a rendezők által ellenőrzött, biztonságosnak tekinthető tűzhelyen – lehetséges.

Program:

  • 6:45-től – Főzőhelyek elfoglalása
  • 7:00-tól – Regisztráció (a regisztrációs pultnál)*
  • 7:15-től – Halosztás a helyszínen (halszállító autónál)
  • 12:00-14:30-ig – Zsűrizés (zsűri sátor)
  • 17:00 – Eredményhirdetés, díjátadás

*Főzőcsapatok helyszíni regisztrációjánál kérjük, hogy a jelentkezési lapot hozzák magukkal, vagy a helyszínen pontosan töltsék ki.

Jelentkezési lap letöltés ITT. 

Zsűrizés, zsűri összetétele:

  • Zsűri elnöke: Tímár Attila mesterszakács

Zsűri összetétele:

  • Főzőkategóriánként 3 fő. A zsűri a zsűrisátorhoz várja az elkészült halételeket, az értékelés „vakzsűrizés” alapján történik, a főzőcsapatok részére előzetesen kiadott egyforma tányérokban, melyek szétosztásáról 11:30-tól a szervezők gondoskodnak.

Díjazás:

  • A főzőcsapatok főzőkategóriánként oklevél formájában bronz, ezüst és arany minősítést kapnak. Főzőkategóriánként az arany minősítést elért főzőcsapatokból az első három legjobb ételt elkészítő csapat kerül elismerésre és díjazásra. A díjazáson kívül a zsűri elismeréseket és különdíjakat is kioszt.

A rendezvénnyel összevonva kerül megrendezésre a Körös-völgyi Halászlé- és Halétel készítő Verseny.

A rendezvényen számos horgász- és vadász kísérőprogram kerül lebonyolításra, amelyre minden érdeklődőt, családokat szeretettel látunk!

A rendezvény látogatása díjtalan!

A rendezvény hivatalos plakátja letölthető ITT. 

Részletes információ: +36 (30) 478-37-83 (KHESZ központi irodai mobil)