Finomszerelékes OB főpróba a Fűzfás-zugon

Az elmúlt hétvégén, vasárnap került megrendezésre a fűzfás-zugi versenypályán a Timár Mix-KHESZ-Miniker 2021. Kupasorozat 4. úszós fordulója, amelynek – általában Békés megyei versenyhorgászokból álló – gárdája ezúttal országos mezőnyérdekeltséggel is kiegészült.

Ennek apropóját nem más adta, mint a 2021. szeptember 20-26. közti időszakban ezen a helyszínen megrendezésre kerülő Országos Finomszerelékes Horgász Bajnokság Döntő, amelynek több résztvevője élt a lehetőséggel, hogy előzetes főpróba gyanánt „tét” nélkül versenyezzen a vízterületen.

Nyári Tamás, a Timár Mix-KHESZ-Miniker versenyek szervezője elmondta, hogy a szeptember végén esedékes OB döntő résztvevői közül 12 versenyző – köztük több világbajnok – tisztelte meg a jobbára helyi érdekeltségű versenysorozat most soron következő fordulóját, különleges rangot adva ezzel az eseménynek.

A Fűzfás-zugi-holtág ezúttal apróhalasabb arcát mutatta, 15-20 dekás keszegek, kárászok domináltak a fogásokban, ennek ellenére a kétszer négy órás fordulókban 10 kilogrammot meghaladó szektoreredmények is születtek, ami a „vendég” versenyhorgászok értékelése szerint egy remek országos döntő ígéretét vetíti előre. (Fotóalbum a facebook posztunkban.)