Kereken 100 hal a csónakos pergetőverseny zárófordulóján

Az előző két fordulóhoz hasonlóan, ismét népes mezőny futott ki a vízre a Békés Megyei Csónakos Pergetőverseny 3. fordulóján, amely október 23-án került megrendezésre a Kettős-Körösön (a sebes-körösi összefolyástól felfelé a Mezőberény-Bélmegyer közúti hídig) a köröstarcsai kishajó kikötő adta bázishellyel.

A verseny reggelén hamisítatlan párás őszi idő ült a tájon, ami az induláskor csak 50-100 méteres látótávolságot biztosított. A folyó lassan ballagott, így mondhatni, hogy az „összkép” az évszaknak megfelelő ígérettel kecsegtetett.

A mindent eldöntő utolsó etapra a benevezett 20 csapat mindegyike eljött, köztük a tabellán a végső győzelemre esélyes 6-7 csapattal, ami persze senkit sem tántorított el egy nagy hajrától. Ez hamar meg is látszott, hiszen a 10 órakor esedékes első mérlegelési körnél 16 duónál már legalább egy bemérhető fogás mutatkozott. Az őszi folyó ezúttal is leginkább a kősüllők „előbújásának” kedvezett, illetve a sügérhadnak, amely két faj a mezőnyfogások 90 százalékát jelentette.

A versenybírók összesen 100 halat mértek be (44 sügér, 39 kősüllő, 6 balin, 6 fogassüllő, 3 csuka és 2 domolykó), legnagyobb halként egy közel négykilósra taksált 75 centiméter teljes testhosszúságú süllő villantotta meg fogait, illetve érdemes megemlítenünk azt a 40 centis kősüllőt is, amely fajának igencsak termetes képviselőjének tekinthető.

Mindent egybevetve a csónakosok pergetőportyáinak záróakkordja egy igen jó, sokhalas versennyel zárta le az idei sorozatot, ahol a fináléban sem „aprózódott” el a fogás, sőt, egy-egy szebb hal ismét jelentkezett.

A Békés Megyei Csónakos Pergetőverseny 3. fordulójának eredménye:

  1. Reel Clinic Havai Zsolt, Pálfi Zoltán
  2. Fahal Team Kiszely Zoltán, Papp Róbert
  3. Norizi Gyurkó Pál, Bányai Csaba
  4. Tiszakécskei Pergetők Barczi Albert, Fazekas Barnabás
  5. Blinker Team Csizmadia Zsolt, Fazekas Bálint
  6. Lalik Vidó Lajos, Vidó Lajos Attila

A Békés Megyei Csónakos Pergetőverseny összetett végeredménye:

  1. Fahal Team Kiszely Zoltán, Papp Róbert
  2. Reel Clinic Havai Zsolt, Pálfi Zoltán
  3. Tiszakécskei Pergetők Barczi Albert, Fazekas Barnabás
  4. Vegyes Páros Komáromi István, Komárominé Dobi Anikó
  5. Navy Team Lipták András Liszkai János
  6. Domisok Vass Norbert, Szűcs Levente