Körös-körül Reviczkyvel – horgászfilm sorozat készül a Körösökről

A hét első napjaiban elkezdődött annak a több részes horgász-filmsorozatnak a forgatása, amelynek „arca” Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművész, aki maga is közismerten a halfogás szerelmese. Az első forgatási napokat a Sebes-Körös határközeli területei adták Körösszakál környezetében, ahol a helyi viszonyokat jól ismerő horgászok és illetve folyó ökológiáját rendszeresen tanulmányozó szakemberek segítségével igyekeztek kifürkészni ennek a különleges, sok helyen gázolható, kiváló legyezőpályákat, illetve számos védett halfajt rejtő folyónak a titkait.

A F&H csatorna és a Romis Film együttműködésével, a Pannon Értéktárral, a Körösök Kincse Egyesülettel és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségével koprodukcióban készülő filmsorozat forgatásai nyáron, ősszel és tavasszal is zajlanak majd. Egy-egy epizód 24 perces lesz, és a Fishing and Hunting csatornán láthatják az érdeklődők. Az első részt előreláthatólag augusztusban vetítik a horgász és vadászcsatornán.

A Körösökön gyakran horgászó Purcsi Zoltán producer a kulisszák mögé engedve elárulta, hogy film ötletét a a Romis Film ügyvezetőjével, Varga Ádámmal történő közös horgászat és baráti beszélgetés adta. Egyetértettek abban, hogy a főszerepre Reviczky Gábort kérik fel, aki a halfogás hobbijának és a vízparti rekreációnak szeretete révén hazánk közismert horgász nagykövetének számít.

A színművész ennek a kamerák előtt is tanúbizonyságát adta, hiszen a KHESZ ügyvezető igazgatójával történő elmélyült beszélgetésen túl maga is horgászbotot ragadva cserélt elméleti-gyakorlati tapasztalatot a helyi adottságokat kiválóan ismerő fiatal horgászokkal.