Lezajlott a Békés Megyei Feeder Csapatbajnokság

2022-ben is a gyomaendrődi Fűzfás-zugi-holtág versenypálya-szakasza adott otthont a Békés Megyei Feeder Csapatbajnokságnak, amelyre ezúttal 6 csapat jelentkezett. A versenyen 4 fős csapatok mérték össze tudásukat egy szombati és egy vasárnapi 5 órás fordulóban.

A szombati nap esős, hűvös időt hozott, hullámzó étvággyal, nehezen állt össze a hal az etetéseken, óvatosan kaptak, gyakran változtatni, finomítani kellett a technikát és a csali felkínálásának a módját. Vasárnap jobb idő kecsegetette a mezőnyt, a mérlegelés mégis a szombati nap javára billent az fogások tekintetében.

A két forduló tekintve a csapatok összesen 466,92 kilogramm halat mérettek be, ami egy főre vetítve átlagosan 19,4 kilogramm fogást jelet a két fordulót alapul véve.

A szákba terelt halak zöme dévérkeszeg volt, emellett jellemzően kárász, néhány kisebb ponty, balin, továbbá elenyésző mennyiségben törpeharcsa jelentkezett.

A Timár-Mix MEP Horgász Egyesület csapata a bajnoki címét ismét megvédve utasított mindenkit maga mögé és állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

Eredmények (részletes eredménytáblázat a képek között):

1. Tímár-Mix MEP HE 1 – 98 530 g

2. Match-Fishing HE – 93 050 g

3. Tímár-Mix MEP HE 2 – 81 300 g

4. Millenium HE – 77 420 g

5. Sarkadi Éden HE – 60 550 g

6. Gyomai HE – 56 070 g