Megérkeztek a 2020. évi Állami Horgászjegyek

A Magyar Országos Horgász Szövetségnél dolgozó Kollégáinktól ma átvettük a 2020-as állami horgászjegyek első KHESZ-nek járó 4000 darabos egységcsomagját. Díja változott, ami alapesetben 3.300 Forint, mentesített személyek esetén 300 Forint, míg a tavalyi nem összesített, vagy határidőre le nem adott felnőtt állami horgászjegy esetén 6.300 Forint, mentesítettnél 3.300 Forint.

Lényegében az okmány fogási napló felülete változott néhány ponton. Immár öt oszlopra lett kibontva az egyéb őshonos halfajok rész. A következő halfajok, oszlophoz tartozó kódszám megjelölésével külön vezetendők: (1) sebes pisztráng, (2) kecsege, (3) széles kárász, (4) angolna (1-4: kg/darabonként!), (5) menyhal, (6) sügér, (7) domolykó, (8) garda, (9) egyéb keszegfélék, (10) ezüstkárász, (11) busák, (12) törpeharcsák.

A tervek szerint 2021-től az állami horgászjegy és a nagy vízkezelők területi jegyei is elektronikus kiadási felületre lesznek átterelve, papíralapú kizárólag a fogási napló marad.

Kérjük a továbbiakban is a napló pontos vezetésére történő fokozott odafigyelést, különös tekintettel a különböző horgászzsákmányt képező halaknál és a beírási szabályoknál. Köszönjük!

A 2020. évi Állami Horgászjegy és Fogási Napló jóváhagyott elektronikus mintája letölthető az alábbi ikonra kattintva: